Tinctura de anghinare fara alcool, 50ml, Dacia Plant

Remedii naturiste

In stoc
11,00 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.sensiblu.com. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

17537240

Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind una dintre cele mai vechi plante cunoscute din istoria umanitatii. Originara din Etiopia, planta a fost adusa in Europa de Sud, traversand Egiptul Antic, unde a fost consemnata in desenele vechilor civilizatii. Grecii si romanii utilizau anghinarea pentru mentinerea sanatatii ficatului si vezicii biliare. In secolul al XVI-lea, in Europa era considerata o ,,leguma nobila'', fiind consumata numai de catre membrii casei regale si de oamenii foarte bogati. In trecut anghinarea se utiliza datorita proprietatilor coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, detoxifiante hepatice, hipocolesterolemiante si hipolipemiante.

In compozitia plantei au fost identificate urmatoarele substante bioactive: derivati cafeoil-chinici (acid clorogenic si cinarina), flavone (cinarozida, scolimozida, luteolina si cinarotriozida), lactone sesquiterpenice (cinaropicrina, dehidrocinaropicrina, grosheimina si cinarotriol), inulina, compusi triterpenici (lactucerol, taraxasterol), steroli (β-sitosterol, stigmasterol), o sapogenina steroidica, taninuri, mucilagii, pectine, aminoacizi, enzime si acizi organici. Tincura este recomandata pentru normalizarea colesterolului, sanatatii colecistului si a ficatului.

Beneficii:

  • Sustinerea secretiei si eliminarea bilei;
  • Protejarea tesutului hepatic de acumularea grasimilor;
  • Detoxifierea ficatului;
  • Mentinerea concentratiilor de colesterol si a trigliceridelor din sange in limite normale;
  • Mentinerea concentratiei acidului uric din sange in limite normale;
  • Combaterea starilor de oboseala si surmenaj.

Ingrediente: glicerina; extract moale din frunze de anghinare (Cynara scolymus) (30%).

Mod de utilizare: pentru uz intern.

  • Copii intre 6 si 14 ani: cate 20-30 picaturi de 3 ori pe zi.
  • Adulti si tineri peste 14 ani: cate 30-50 picaturi de 3 ori pe zi.

Poate fi administrat ca atare sau diluat in 50 ml de apa sau suc de fructe (un sfert de pahar), cu 30 de minute inainte de masa. Se poate administra la nevoie sau in situațile in care este necesara administrarea indelungata se recomanda cure de cate 1-3 luni cu 1-3 saptamani pauza.

Precautii: se administreaza cu prudenta persoanelor cu diabet zaharat.

Contraindicatii: sarcina, alaptare, intoleranta la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: sticluta de 50ml.

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 23.03.2021