Saprosan, 10 drajeuri, Sintofarm

Medicamente fara reteta

In stoc
19,25 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.sensiblu.com. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

2161243

Drajeuri cu clorchinaldol 100 mg.

Actiune farmacoterapeutica:
Antiseptic din grupa halochinelor, activ mai ales fata de germenii grampozitivi (stafilococi, streptococi), Trichomonas, Giardia si fungi; nu dezechilibreaza simbioza microbiana intestinala.

Indicatii:
Disbacterii intestinale, enterocolite, diaree estivala, dizenterie amebiana (forme usoare), candidoza si giardioza; plagi infectate, infectii microbiene locale minore, micoze ale pielii.

Contraindicatii:
Alergie la halochine, insuficienta renala sau hepatica severe, insuficienta cardiaca grava, sarcina in primul trimestru;
Atentie la supradozare; in cazurile acute tratamentul sistemic se administreaza cel mult o saptamana, in cele cronice cel mult o luna;
in cazul asocierii cu alte preparate halochinice (mexaform, mexase, intestopan) nu se vor depasi (sumat) 750 mg/zi la adulti si 400 mg/zi la copiii scolari; aceste preparate nu se administreaza in cure succesive, daca durata totala a tratamentului depaseste o luna.

Reactii adverse:
Rareori greata, varsaturi, dureri abdominale, cefalee, ameteli, eruptii cutanate alergice; foarte rar nevrita periferica, nevrita optica, mielopatie (doze mari, tratament prelungit).

Mod de administrare:
Adulti: 1-2 drajeuri (100-200 mg) de 3 ori/zi. Copii: 10 mg/kg corp si zi.

Forma de prezentare:

10 drajeuri

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.