Ionic Potassium potasiu ionic organic, 480ml, Alchemy

Remedii naturiste

Brand: ALCHEMY
In stoc
35,67 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.sensiblu.com. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

17535499

Potasiul are cele mai insemnate roluri in sistemul neuromuscular. El controleaza functionarea nervilor si contractia muschilor. Iar pentru ca si inima este un muschi si activitatea ei este dictata de concentratia de potasiu.

Indicatii:

Metal alcalin deosebit de raspandit in natura, potasiul este al saptelea element ca abundenta din scoarta terestra, iar pentru organism este ca electrolitul pentru bateria masinii. Marea majoritate a potasiului din corpul uman (95%) se concentreaza in celule, prezentandu-se in proportie de 90% sub forma de ioni incarcati pozitiv, ceea ce-l face, practic, indispensabil desfasurarii fenomenelor electrice normale de membrana celulara. Cu alte cuvinte, fara potasiu, celulele nu mai pot genera energie si mor.

Din acest punct de vedere, potasiul are cele mai insemnate roluri in sistemul neuromuscular. El controleaza functionarea nervilor si contractia muschilor. Iar pentru ca si inima este un muschi, si activitatea ei este dictata de concentratia de potasiu. Chiar si cele mai mici fluctuatii ale acestuia au consecinte importante asupra cordului.

De asemenea, potasiul este un reglator de exceptie al tensiuni arteriale, dar si al greutatii corporale, deoarece extrage sodiul din celule, fapt ce reduce volumul de lichide din organism. Totodata, acesta activeaza functia renala si participa la reactiile chimice care implica proteinele si glucidele, stimuland secretia de insulina.

Atunci cand aportul de potasiu este sub doza zilnica recomandata de 3.500 mg (3,5 g), organismul va incepe sa scartaie. Primele manifestari sunt oboseala si slabiciunea musculara. Apoi, intervin crampele musculare, greata, pierderea apetitului, balonarea, constipatia, durerea abdominala, insomniile, starea de confuzie, iritabilitatea, tabloul fiind completat de probleme ale inimii, in special aritmii.

De cele mai multe ori, responsabile pentru carenta de potasiu sunt abuzurile de alcool, cafea, dulciuri, laxative, tratamentele prelungite cu antiinflamatoare si cortizon, dar si dietele foarte sarate. Cercetatorii ne atrag atentia ca fata de predecesorii nostri, al caror aport de sodiu era de sapte ori mai mic decat cel de potasiu, noi consumam de trei ori mai multa sare in raport cu doza zilnica de potasiu. Potrivit estimarilor lor, tocmai aceste diferente in raportul sodiu/potasiu stau la baza unor boli cronice deosebit de raspandite in societatea moderna. Dintre acestea, cap de lista sunt infarctul, osteoporoza, litiaza renala (pietrele la rinichi) si hipertensiunea arteriala. In termeni medicali, concentratia scazuta a potasiului in sange poarta numele de hipopotasemie. In general, aceasta este rezultatul pierderilor de potasiu in urma varsaturilor abundente, diareei cronice, utilizarii de diuretice, afectiunilor renale sau tulburarilor metabolice.

Doza zilnica:

5ml, de 1-4 ori zilnic, sau dupa sfatul medicului. A nu se depasi doza prescrisa. Produsul nu inlocuieste o alimentatie echilibrata.

5ml solutie contine: 156 mg potasiu (7,8% din VNR). Valoarea precizata este considerata valabilapentru un adult cu greutatea de 70kg. Pentru copii, doza se va reduce proportional cu greutatea corporala.

Sugeram utilizarea capacului dozator gradat, a unei lingurite (volum circa 2,5ml), sau a dopului flaconului. Capacitatea dopului flaconului, dupa indepartarea sigiliului, este de circa 7ml.

Compozitie: apa distilata, gluconat de potasiu 90g, benzoat de sodiu 0,1%, sorbat de potasiu 0,1%, acid citric 0,3%.

Mod de pastrare:

Se va pastra in ambalajul original, intr-un loc uscat si racoros, ferit de lumina directa a soarelui. A nu se lasa la indemana copiilor sub 3 ani. Nu se va lasa recipientul deschis intre utilizari.

Forma de prezentare: Flacon 480ml

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 08.04.2021

Categorii de produse