Ibalgin Forte 400mg, 12 comprimate, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI
In stoc
20,35 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.sensiblu.com. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

5350357

Ce este Ibalgin Forte si pentru ce se utilizeaza

Ibalgin Forte este un medicament care face parte din clasa antiinflamatoarelor si antireumaticelor nesteroidiene, derivati de acid propionic. Ibalgin Forte este indicat pentru:
- tratamentul afectiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;
- tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase: cefalee, migrena (tratament si profilaxie),
- dureri dentare, dureri menstruale, dureri osteo-articulare si musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxatii, entorse);
- tratamentul simptomatic al febrei.

Cum sa luati Ibalgin Forte

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: dureri - un comprimat filmat in doza unica sau la nevoie, pana la 3 comprimate filmate pe zi. Stari febrile: un comprimat filmat de 3 ori pe zi. Doza maxima recomandata este de 3 comprimate filmate pe zi.
Comprimatele filmate se inghit intregi, cu un pahar cu apa, preferabil in timpul meselor. Se recomanda ca durata tratamentului sa nu depaseasca 7 zile. Daca, in cazul adolescentilor (cu varsta peste 12 ani), administrarea acestui medicament este necesara pentru mai mult de 3 zile, sau daca simptomele se agraveaza, trebuie sa va adresati unui medic.

Utilizarea la copii cu varsta sub 12 ani: la copii cu varsta sub 12 ani se recomanda utilizarea altor forme farmaceutice, adecvate varstei.

Varstnici: daca sunteti varstnic veti fi mai predispus la reactii adverse, in special la hemoragie si perforatie la nivelul tractului digestiv, care pot duce la deces. Daca sunteti varstnic adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Insuficienta renala sau hepatica: daca aveti insuficienta renala si hepatica adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Daca luati mai mult Ibalgin Forte decat trebuie
Daca ati luat mai multe comprimate filmate de Ibalgin Forte decat trebuie, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital. Simptomele unei supradozaj pot fi: greata, varsaturi si durere de stomac sau diaree. De asemenea, pot aparea tiuituri in urechi, durere de cap, ameteli, vertij si sangerare la nivelul stomacului sau intestinelor. In cazuri de intoxicare grava, poate aparea somnolenta, excitatie, dezorientare, coma, convulsii, crampe (in special la copii), vedere incetosata si probleme de vedere, insuficienta renala, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arteriala mica, respiratie redusa, colorarea in albastru a buzelor, a limbii si a degetelor si cresterea tendintei de sangerare. De asemenea, poate apare agravarea astmului bronsic la pacientii cu astm bronsic.

Daca uitati sa luati Ibalgin Forte
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Posibilitatea de aparitie a reactiilor adverse creste la doze mai mari si la o durata mai lunga de tratament.

Medicamentele precum Ibalgin Forte se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Retentie de apa (edem), tensiune arteriala mare si insuficienta cardiaca au fost raportate in asociere cu AINS.

Opriti administrarea Ibalgin Forte si adresati-va imediat unui medic daca observati aparitia urmatoarelor reactii adverse:

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): scaune de culoarea pacurii sau varsaturi cu sange (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sangerare).
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane): umflare a fetei, a limbii sau a gatului (laringe) care poate determina dificultati in respiratie (edem angioneurotic), batai rapide ale inimii, scadere severa a tensiunii arteriale sau soc cu potential letal; reactie alergica brusca cu scurtarea respiratiei, respiratie suieratoare si scaderea tensiunii arteriale; eruptie severa pe piele cu vezicule, in special pe picioare, brate, palme si talpi care pot implica si fata si buzele (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson). Acestea se pot agrava si mai mult, veziculele se pot largi si extinde si parti ale pielii se pot cojii (sindromul Lyell). De asemenea, poate exista o infectie severa cu distrugerea pielii (necroza), a tesutului subcutanat si muschilor.

Spuneti medicului dumneavoastra daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra prezentati oricare dintre urmatoarele reactii adverse:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): senzatie de arsura in capul pieptului, durere abdominala, indigestie.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane): vedere incetosata sau alte probleme de vedere, cum este sensibilitatea la lumina; reactii de hipersensibilitate, cum sunt eruptie trecatoare pe piele, mancarime, criza de astm bronsic (uneori cu tensiune arteriala mica).
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane): pierdere a vederii.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane): umplere brusca a plamanilor cu apa avand ca rezultat dificultati in respiratie, tensiune arteriala mare, retentie de apa si crestere in greutate

Alte reactii adverse posibile la Ibalgin Forte sunt:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): tulburari la nivelul tractului digestiv, cum sunt diaree, greata, varsaturi, vanturi, constipatie.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): ulcer la nivelul tractului digestiv cu sau fara perforatie; inflamatie a intestinului si agravare a inflamatiei colonului (colita) si a tractului digestiv (boala Crohn) si complicatii ale diverticulitei de la nivelul intestinului gros (perforatie sau fistula); sangerare microscopica intestinala care poate conduce la anemie; ulcere la nivelul gurii si inflamatie; durere de cap, somnolenta, vertij, ameteli, oboseala, agitatie, insomnie si iritabilitate
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane): inflamatie a mucoasei stomacului; probleme renale, incluzand formare de edem, inflamatie a rinichilor si insuficienta renala; secretii nazale; dificultati in respiratie (bronhospasm).
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane): depresie, labiltate emotionala, confuzie, halucinatii, reactii psihotice; sindrom de lupus eritematos; crestere a azotului ureic din sange si a altor valori serice ale enzimelor ficatului, scadere a valorilor hemoglobinei si ale hematocritului, inhibare a agregarii plachetelor si timp de sangerare prelungit, scadere a calciului din sange si crestere a valorilor acidului uric din sange.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane): percepere neplacuta a batailor inimii, insuficienta cardiaca, infarct miocardic sau tensiune arteriala mare; tulburari de formare a celulelor sanguine (cu simptome precum: febra, durere in gat, ulcere la nivelul suprafetei gurii, simptome de gripa, oboseala severa, sangerare la nivelul pielii si nasului); tiuituri si vajaituri in urechi; inflamatie a esofagului sau a pancreasului; ingustare a lumenului intestinal; inflamatie acuta a ficatului, colorare in galben a pielii sau a albului ochilor, disfunctie, leziune sau insuficienta hepatica; inflamatie a membranei creierului (fara infectie bacteriana); lezare a tesutului rinichilor; cadere a parului.
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate estimata din datele disponibile): ameteli, tulburari ale auzului si ale vederii; scaderea auzului.

Ibalgin Forte poate determina scaderea numarului de globule albe si a rezistentei dumneavoastra la infectii. Daca prezentati o infectie cu simptome, cum sunt febra si deteriorare grava a starii generale sau febra cu simptome de infectie locala, cum sunt durere in gat/faringe/gura sau probleme urinare, trebuie sa va prezentati imediat la medicul dumneavoastra. Vi se va face un test sanguin pentru a investiga o posibila scadere a numarului de globule albe (agranulocitoza). Este important sa va adresati medicului dumneavoastra cu privire la medicamentul dumneavoastra.
In timpul tratamentului cu ibuprofen, cazuri rare de meningita (manifestate prin rigiditate a gatului, durere de cap, greata, varsaturi, febra sau dezorientare) au fost observate la pacientii cu tulburari autoimune existente, cum este lupusul eritematos sistemic sau boala mixta a tesutului conjunctiv.

Forma de prezentare: cutie cu 12 comprimate

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 10.05.2022