Finalgon unguent, 20g, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI
In stoc
22,00 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.sensiblu.com. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

1055557

Ce este Finalgon si pentru ce se utilizeaza

Finalgon contine doua substante nonivamid = vanilamida acidului nonilic si nicoboxil = butoxietilesterul acidului nicotinic, care au efecte complementare ce ii confera dupa aplicarea pe piele efecte de calmare a durerii, revulsive si de incalzire. Este utilizat in:
- artrita, artralgii si mialgii reumatice;
- leziuni produse in practicarea sportului, contuzii si entorse/luxatii, dureri musculare provocate de un efort fizic prea mare;
- lumbago, nevrita (inflamarea unui nerv), sciatica, bursita (inflamatia unei burse, un sac / o punga plina cu lichid in apropierea unei articulatii / incheieturi) si tenosinovita (inflamarea unui tendon si a invelisului sau);
- tratament revulsiv local in tulburari circulatorii periferice (aplicarea unei substante pe piele care sa activeze/intensifice circulatia sanguina);
- dureri acute nespecifice lombare;
- stimularea fluxului sanguin la nivelul pielii inainte de prelevarea unei probe de sange.

Cum sa utilizati Finalgon

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Incepeti tratamentul cu cel mult 1/2 cm (aproximativ cat un bob de mazare) unguent Finalgon pentru o suprafata de dimensiunea mainii. Nu utilizati mai mult de 1 cm unguent pentru o suprafata de dimensiunea mainii (circa 10cm x20cm) la o aplicare. Tratamentul trebuie inceput intotdeauna cu o doza foarte mica de Finalgon, care se aplica pe o suprafata foarte mica de piele pentru a testa reactivitatea individuala. Raspunsul la Finalgon este foarte diferit si unele persoane au nevoie doar de o aplicare foarte usoara a unguentului pentru a obtine o usoara senzatie de incalzire, in timp ce la alte persoane acesta senzatie poate foarte slaba sau efectul de usoara incalzire poate fi absent.

Intindeti unguentul Finalgon usor pe suprafata afectata, folosind aplicatorul inclus in ambalaj. Dupa utilizarea Finalgon, mainile trebuie spalate cu sapun si apa din abundenta. Finalgon unguent trebuie folosit la nevoie, maxim pana la de 2 – 3 ori pe zi. Aveti grija sa nu atingeti zona tratata cu unguent pentru a evita ca acesta sa fie transferat pe alte zone ale pielii sau pe alte persoane. Sigiliul de aluminiu de la capatul tubului trebuie perforat complet cu un obiect ascutit.

Copii si adolescenti: nu exista date disponibile referitoare la utilizarea Finalgon la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Stimularea fluxului sanguin la nivelul pielii inainte de prelevarea unei probe de sange: pentru a va pregati pentru prelevarea unei probe de sange medicul dumneavoastra va aplica 1-2 cm unguent pe suprafata de unde se intentioneaza a se recolta proba (lobul urechii sau pulpa degetului) cu aproximativ 10 minute inainte de recoltare si-l va masa pina la absobtia completa in piele. Inainte de recoltarea probei de sange medicul va inlatura surpusul de unguent si va dezinfecta zona.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Finalgon
Daca utilizati mai mult Finalgon decat trebuie, cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca s-a aplicat o cantitate prea mare de Finalgon, efectul ar putea fi diminuat prin stergerea pielii cu ajutorul unui tampon cu ulei (de exemplu ulei alimentar) sau crema grasa. Dupa o utilizare in exces de Finalgon, intensificarea circulatiei sanguine poate fi exacerbata si se pot agrava efectele adverse. Administrarea in exces poate duce la aparitia de vezicule pe portiunile de piele pe care a fost administrat Finalgon. Un supradozaj cu Finalgon poate produce de asemenea inrosirea partii superioare a corpului, cresterea temperaturii corporale, bufeuri, intensificarea circulatiei sanguine pana la aparitia unei senzatii dureroase si scaderea tensiunii arteriale.

Daca uitati sa utilizati Finalgon
Daca uitati sa utilizati Finalgon, utilizati Finalgon imediat ce va reamintiti dar nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Finalgon
Finalgon trebuie utilizat numai la nevoie si se va inceta administrarea dupa ameliorarea simptomelor.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti): eruptii cutanate.

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): reactii alergice cu progres rapid, care pun viata in pericol (reactii anafilactice); hipersensibilitate; senzatie de intepaturi (parestezie); tuse; dificultati in respiratie; pustule la locul de aplicatie; reactii cutanate locale; basici; edem facial/umflarea fetei; urticarie,

Forma de prezentare: tub cu 20 g unguent

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 10.05.2022