Epicogel suspensie, 125 ml, Eipico

Medicamente fara reteta

Brand: EIPICO

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

12,36 Lei
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Epicogel suspensie, 125 ml, Eipico

1053380

Compozitie:

100 ml suspensie orala contin hidroxid de aluminiu gel uscat 8,1 g, hidroxid de magneziu 2 g, simeticona 2,5 g si excipienti: acid citric anhidru, acid clorhidric, peroxid de hidrogen, ulei de menta, manitol, p-hidroxibenzoat de metil sodic, p-hidroxibenzoat de propil, zaharina sodica, sorbitol solutie 70%, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica: Antiacide cu antiflatulente

Indicatii terapeutice

Tratamentul simptomatic al gastralgiei si flatulentei.

Contraindicatii

Datorita continutului in magneziu, Epicogel este contraindicat la bolnavii cu insuficienta renala severa.

Interactiuni
Administrarea concomitenta cu chinidina sau salicilatii poate determina cresterea concentratiei plasmatice a acestora (alcalinizarea urinii le micsoreaza eliminarea) cu risc de supradozaj
Administrarea concomitenta pe cale orala de Epicogel si: unele antibiotice (tetracicline, fluorochinolone, chimioterapice antituberculoase – etambutol si izoniazida, lincosamide), antihistamicine blocante H2, blocante β adrenergice (atenolol, metoprolol, propranol etc.), clorochina, digoxina, difosfonati, saruri de fier, florura de sodiu, glucocorticoizi, indometacina, ketoconazol, neuroleptice fenotiazinice, penicilamina, micsoreaza absorbtia digestiva a acestora. Se recomanda ca Epicogel sa se administreze la interval mai mare de 2 ore de aceste produse medicamentoase.

La bolnavii cu insuficienta renala si la cei dializati cronic este necesara prudenta din cauza posibilitatii acumularii de aluminiu cu riscuri toxice.

Sarcina si alaptarea: inainte utilizarii produsului Epicogel se recomanda consultarea medicului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Epicogel nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Doza uzuala este de 1-3 masuri dozatoare (5-15ml) suspensie orala in timpul durerii. A se agita inainte de fiecare utilizare.

Reactii adverse

In functie de doze sunt posibile modificari ale tranzitului intestinal (constipatie prin hidroxidul de aluminiu, diaree prin hidroxidul de magneziu).

Tratamentul indelungat cu doze mari poate fi cauza de carenta fosfatica cu osteoporoza, hipercalciurie si nefrolitiaza secundara (prin hidroxidul de aluminiu).

Supradozaj: supradozajul este favorizat de insuficienta renala care poate determina acumularea de cantitati toxice de aluminiu si magneziu.

Forma de prezentare: flacon cu 125 ml solutie

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.