ACID ACETILSALICILIC 500MG CT*20CPR LABORMED

Cod produs: 5331334
Labormed Acid acetilsalicilic 500mg 20 cpr

Indicatii : combaterea durerilor de intensitate slabă sau moderată, dureri de cap, nevralgii, dureri musculare, dureri reumatice ale articulaţiilor, dureri de dinţi, menstruaţii dureroase , reducerea febrei , combaterea inflamaţiei în reumatismul poliarticular acut , atenuarea inflamaţiei de la nivelul articulaţiilor în poliartrita reumatoidă (inflamaţia articulaţiilor, umflare, dificultăţi în mişcare şi durere).

Compozitie : Substanţa activă este acidul acetilsalicilic. Un comprimat conţine acid acetilsalicilic 500 mg.  Celelalte componente sunt: amidon de porumb pregelatinizat, hidroxipropilceluloză de joasă substituţie, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ulei hidrogenat din seminţe de bumbac, acid stearic

Contraindicatii : alergie la acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament ulcer gastric şi duodenal activ , diateză hemoragică (tendinţa organismului la sângerări repetate) , astm bronşic indus de administrarea salicilaţilor sau a substanţelor cu acţiune asemănătoare, în special antiinflamatoare nesteroidiene , capacitate de pompare scăzută a inimii (insuficienţă cardiacă severă) ultimele trei luni de sarcină , afecţiuni grave ale ficatului (insuficienţă hepatică severă) , afecţiuni grave ale rinichilor (insuficienţă renală severă) , urmaţi tratament cu metotrexat în doză mai mare de 15 mg pe săptămână , copii cu vârsta sub 6 ani

Interactiuni cu alte medicamente : Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.În cazul în care luaţi alte medicamente, poate fi necesară modificarea dozei sau întreruperea tratamentului. Acest lucru este deosebit de important dacă administraţi:
- alte antiinflamatoare nesteroidiene (alte medicamente pentru ameliorarea durerii);
- glucocorticoizi (pot creşte riscul de sângerări digestive);
- anticoagulante orale, heparină (medicamente care împiedică coagularea sângelui);
- trombolitice şi antiagregante plachetare (împiedică formarea cheagurilor);
- interferon alfa;
- litiu (utilizat în tratamentul depresiilor);
- medicamente pentru tratamentul epilepsiei (de exemplu acid valproic)
- metotrexat (utilizat în tratamentul cancerului şi artritei reumatoide);
- inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei;
- digoxina (medicament utilizat pentru unele afecţiuni cardiace);
- medicamente pentru eliminarea apei şi sărurilor prin urină (diuretice);
- ciclosporină, săruri de aur, medicamente care pot afecta rinichii;
- sulfonamide şi combinaţiile lor (utilizate în infecţii)
- insulina şi alte medicamente pentru diabet;
- medicamente utilizate în tratamentul gutei.

Atentionari : Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Utilizarea acidului acetilsalicilic în ultimul trimestru de sarcină a fost asociată cu afectarea inimii,
rinichilor şi a plămânilor la făt, închiderea precoce a canalului arterial, întârzierea şi prelungirea travaliului (pentru dozele mari de acid acetilsalicilic) şi creşterea frecvenţei accidentelor hemoragice (inclusiv pentru dozele mici). În primele două trimestre de sarcină puteţi utiliza acid acetilsalicilic doar la indicaţia medicului; se recomandă evitarea tratamentului cronic cu doze mai mari de 150 mg pe zi. În ultimul trimestru de sarcină acidul acetilsalicilic este contraindicat (cu excepţia cazurilor justificate medical). Deoarece acidul acetilsalicilic trece în lapte, folosirea în timpul alăptării trebuie evitată; dacă este absolut necesar, se poate avea în vedere întreruperea alăptării.  Acid Acetilsalicilic Labormed nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Doza si mod de administrare : Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Comprimatele se administrează cu o cantitate suficientă de apă, de preferinţă după mese.
Adulţi - Pentru calmarea durerilor şi a febrei se administrează câte un comprimat (500 mg acid acetilsalicilic), repetând în funcţie de necesităţi la intervale de 4 ore.
          Pentru reducerea inflamaţiei se administrează 3 – 4 g acid acetilsalicilic (6 – 8 comprimate) pe zi, în administrare fracţionată, la intervale de 6 ore.
          Pentru combaterea inflamaţiei în reumatismul poliarticular acut se administrează 85 – 100 mg/kg şi zi (fără a depăşi 3 g pe zi), fracţionat, la intervale de 4 – 6 ore, timp de 20 – 30 zile; în continuare se administrează 2/3 din doza de atac 10 – 20 zile, apoi 1/2 - 1/3 alte 30 – 40 zile.
Copii cu vârsta peste 6 ani şi adolescenţi - Acid Acetilsalicilic  500 mg comprimate nu este recomandat la aceasta categorie de vârstă. Cereţi întotdeauna acordul medicului înainte de a administra acid acetilsalicilic la copii cu vârsta peste 6 ani şi adolescenţi, mai ales în cazul afecţiunilor virale, deoarece foarte rar administrarea la această categorie de vârstă este asociată cu sindrom Reye (afectare gravă a creierului şi ficatului).

Pastrare : A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C , in ambalajul original. Nu utilizati produsul dupa data de expirare înscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului