Dicarbocalm Control 20mg, 14 comprimate, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI
In stoc
28,91 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.sensiblu.com. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7495227

Ce este Dicarbocalm Control si pentru ce se utilizeaza

Dicarbocalm Control contine substanta activa pantoprazol, care blocheaza “pompa” care produce acidul din stomac. Astfel, reduce cantitatea de acid din stomacul dumneavoastra.
Dicarbocalm Control este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al simptomelor bolii de reflux (de exemplu arsuri in capul pieptului, regurgitatie acida) la adulti. Refluxul este intoarcerea acidului din stomac in esofag (tubul care face legatura intre cavitatea bucala si stomac), care se poate inflama si deveni dureros. Aceasta va poate produce simptome cum sunt senzatie de arsura dureroasa in capul pieptului, care urca spre gat (pirozis) si un gust acru in gura (regurgitatie acida). Este posibil ca simptomele de reflux acid si de arsura in capul pieptului sa se amelioreze dupa numai o zi de tratament cu Dicarbocalm Control, insa acest medicament nu este destinat ameliorarii rapide. Poate fi necesar sa luati comprimatele timp de 2-3 zile consecutive pentru ameliorarea simptomelor.

Cum sa luati Dicarbocalm Control

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Luati un comprimat pe zi. Nu depasiti doza recomandata de 20 mg pantoprazol pe zi.

Trebuie sa luati acest medicament timp de cel putin 2-3 zile consecutive. Opriti administrarea Dicarbocalm Control cand simptomele dispar complet. Este posibil ca simptomele de reflux acid si arsurile in capul pieptului sa se amelioreze dupa numai o zi de tratament cu Dicarbocalm Control, insa acest medicament nu este destinat ameliorarii rapide.

Adresati-va medicului dumneavoastra daca simptomele nu se amelioreaza dupa 2 saptamani de tratament continuu. Nu luati Dicarbocalm Control mai mult de 4 saptamani fara a va adresa unui medic pentru recomandari.

Luati comprimatul inainte de masa, la aceeasi ora in fiecare zi. Comprimatul trebuie inghitit intreg, cu o cantitate suficienta de apa. Nu mestecati si nu rupeti comprimatul.

Daca luati mai mult Dicarbocalm Control decat trebuie
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca ati luat mai mult decat doza recomandata. Daca este posibil, luati cu dumneavoastra medicamentul si acest prospect.

Daca uitati sa luati Dicarbocalm Control
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati urmatoarea doza in ziua urmatoare, la ora obisnuita.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In cursul tratamentului cu substanta activa din medicamentul Dicarbocalm Control au fost observate urmatoarele reactii adverse:

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): polipi benigni in stomac.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane): durere de cap, ameteli, diaree, greata, varsaturi, balonare si flatulenta (eliminare de gaze), constipatie, uscaciune a gurii, durere de stomac si disconfort abdominal, eruptie pe piele sau urticarie, mancarime, senzatie de slabiciune, epuizare si stare generala de rau, tulburari ale somnului, crestere a valorilor enzimelor ficatului la analizele de sange.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane): alterarea sau disparitia completa a simtului gustului, tulburari de vedere precum vedere incetosata, dureri ale articulatiilor, dureri ale muschilor, modificari ale greutatii corporale, cresterea temperaturii corpului, umflare a extremitatilor, depresie, cresterea concentratiilor de bilirubina si grasimi din sange (observate la analizele de sange), marire a sanilor la barbati, febra mare si o scadere brusca a numarului globulelor albe granulare circulante in sange (observata la analize de sange).

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane): dezorientare, scaderea numarului de trombocite din sange, care poate determina aparitia de sangerari sau vanatai mai des sau cu mai mare usurinta; scaderea numarului de globule albe din sange, care poate determina infectii mai frecvente, scaderea anormala concomitenta a numarului globulelor rosii si albe ale sangelui, precum si a trombocitelor (obsevata la analize de sange).

Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): halucinatii, confuzie (in special la pacienti cu istoric pentru aceste simptome), scaderea concentratiei de sodiu din sange, scaderea concentratiei de magneziu din sange.

Forma de prezentare: cutie cu 14 comprimate 

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 02.04.2021