Dicarbocalm Antiacid, 30 comprimate, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI
In stoc
17,05 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.sensiblu.com. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7498659

Ce este Dicarbocalm si pentru ce se utilizeaza

Acest medicament face parte dintr-o grupa farmacoterapeutica numita: antiacide, combinatii cu compusi de aluminiu, calciu si magneziu.

Dicarbocalm este indicat pentru tratamentul simptomatic al manifestarilor dureroase din afectiunile eso- gastro-duodenale care evolueaza cu hiperaciditate.

Cum sa luati Dicarbocalm

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala recomandata este de 3 - 4 comprimate masticabile Dicarbocalm pe zi, administrate oral. Comprimatele se sfarama sau se lasa sa se dizolve in cavitatea bucala. Se administreaza dupa masa sau in faza dureroasa.

Daca luati mai mult Dicarbocalm decat trebuie
In caz de supradozaj poate sa apara crestere a aciditatii gastrice, crestere a concentratiei calciului in sange, diaree, greata, varsaturi, constipatie, scaderea poftei de mancare, senzatie exagerata de sete, somnolenta, tulburari de ritm ale inimii si slabiciune musculara. Se intrerupe administrarea Dicarbocalm si se instituie tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

Daca uitati sa luati Dicarbocalm
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Au fost observate urmatoarele reactii adverse, cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): hipercalcemie (crestere a concentratiei calciului din sange) cu risc de insuficienta renala si nefrocalcinoza (calculi la nivelul rinichilor); tulburari gastro-intestinale, dureri la nivelul abdomenului; diaree.
Administrat in doze mari timp indelungat poate determina dureri la nivelul abdomenului superior si fenomene de hiperaciditate prin rebound secretor.

Forma de prezentare: cutie cu 30 comprimate masticabile

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 10.05.2022