MAGNEZIUL -  mineral esential pentru sanatatea inimii

Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale din organism, este prezent preponderent in tesutul osos, dar se gaseste si in muschi, inima si alte organe ale corpului.

Magneziul se afla in topul mineralelor esentiale pentru sanatatea si echilibrul organismului, fiind implicat in peste 300 de procese metabolice. Este un nutrient intracelular si un electrolit al metabolismului.

Beneficiile magneziului pentru sanatate sunt multiple:

• efect calmant, contracareaza stresul si starea de oboseala

• efect protector asupra miocardului

• ajuta la imbunatatirea sistemului nervos si a celui muscular

• ajuta la formarea dintilor si a oaselor

• regleaza metabolismul nutrientilor, precum proteine, acizi nucleici, grasimi si carbohidrati

• mentine sanatatea structurala a membranelor celulare din organism

Importanta magneziului pentru sanatatea inimii

Pe langa multiplele functii pe care le are asupra organismului, magneziul are rolul de a activa molecula ATP, cu rol energetic pentru metabolismul si functiile celulare. Aceasta este molecula care ofera celulelor din organism energie pentru a-si indeplini functiile. De asemenea, magneziul este implicat in transportul altor electroliti catre celule, cum ar fi calciu si potasiu. Electrolitii sunt importanti pentru semnalele nervoase si contractiile musculare normale ale inimii. Un nivel scazut de magneziu din sange este asociat cu tensiunea arteriala ridicata, un factor major de risc pentru bolile de inima. 

Aportul de magneziu

Majoritatea persoanelor nu reuseste sa furnizeze aportul suficient de magneziu necesar la nivel celular. 

Magneziul se regaseste in alimentele vegetale si animale si in anumite bauturi (apa minerala). Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, migdalele, nucile, semintele si cerealele integrale, sunt surse bune de magneziu. In general, alimentele care contin fibre dietetice furnizeaza magneziu. Magneziul este, de asemenea, adaugat la unele cereale pentru micul dejun si in alte alimente fortificate. 

MaxiMag Cardio este un supliment alimentar ce contine ingrediente cu rol benefic pentru mentinerea sanatatii inimii: 375 mg magneziu ionic (doza zilnica recomandata) si vitamina B6 ajuta la scaderea nivelului de stres care afecteaza tensiunea arteriala si contractiile inimii. Paducelul sustine circulatia sanguina si are efect calmant, relaxant. Talpa-gastei sustine buna functionare a aparatului cardio-vascular. Combinatia celor doua plante mentine sanatatea inimii.

Oferta valabila in perioada 1-30 septembrie 2019 pentru posesorii de card de fidelitate Sensiblu, in limita stocurilor disponibile.