Incepand cu 11 iunie, se desfasoara programul “Voucher Materna” care prevede acordarea unui sprijin financiar de 2000 lei pentru femeile gravide din capitala. Programul este sustinut de Primaria Generala a Bucurestiului prin Directia Generala de Asistenta Sociala Bucuresti.

De acest voucher beneficiaza orice femeie cu varsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta de cel putin sase luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, dupa saptamana a zecea de sarcina. Cererile se vor putea depune fizic la punctele anuntate de Directia Generala de Asistenta Sociala pe site-ul propriu, dar si in format electronic.

Regulamentul este disponibil aici.

Care sunt conditiile

Voucherele au fiecare cate o valoare de 1.000 de lei, impartite in tichete de cate 50 de lei, care se acorda de doua ori.

⦁ Dupa procesarea cererii se acorda primul voucher, in valoare de 1.000 de lei.

⦁ Dupa intrarea in saptamana a 24-a de sarcina se acorda al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisa acordarea de rest in bani la vouchere. Fiecare gravida beneficiaza de vouchere in valoare de 2.000 de lei, indiferent de numarul fetilor. In cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucherului nu se dubleaza, se mai arata in regulament. Nu sunt eligibile si nu primesc vouchere gravidele care nu au domiciliul in Bucuresti sau resedinta dobandita pe o perioada mai scurta de sase luni, cele care au depus un dosar incomplet, gresit sau actele nu sunt valabile, dar nici femeile care au datorii la bugetul local.

Ce servicii si produse se pot plati cu aceste vouchere

Cu aceste vouchere, femeile insarcinate pot plati orice serviciu medical necesar monitorizarii sarcinii, din orice clinica publica sau privata, cu care societatea emitatoare are contract incheiat. Serviciul medical nu trebuie sa fie neaparat de obstetrica-ginecologie. De asemenea, femeile mai pot plati orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie, sau diferenta dintre pretul de referinta decontat de CASMB si pretul la raft. In momentul in care gravida primeste voucherele, va primi si lista unitatilor in care pot fi folosite