Afiseaza
Categorii
Mama si copilul

Produsele brandului Dermalin

Detergentii sunt substante cu care omul modern are contact cotidian. Substantele chimice din detergent sunt absorbite de organism prin piele si caile respiratorii. In compozitia detergentilor actuali se regasesc substante deseori incriminate in declansarea unor manifestari alergice sau iritative: 

LAS (liniar alchibenzen sulfonate) este un produs petrochimic de sinteza. Utilizat in stare pura, LAS poate cauza iritatii ale pielii la contactul prelungit. Odata cu aparitia alternativelor pe baza oleo, se previzioneaza ca acest ingredient nu se va mai utiliza in compozitia detergentilor. 

Naftat, derivat petrochimic, raportat ca fiind corelat cu cancerul, vatamari ale plamanilorsi membranelor mucoase, inflamatii pulmonare, alergii si iritatii ale pielii si ochilor. 

Surfactanti agresivi, care pot irita pielea sau ochii si pot declansa reactii alergice. 

Persoanele cu piele sensibila, in special copii, risca o degradare a straturilor superficiale ale epidermului sub actiunea persistenta a particulelor de detergent ramase in textura articolelor de imbracaminte. Se poate instala chiar si dermatita iritativa de contact. 

Dermalin este un detergent creat special pentru a spala bine hainele, avand o formula ce nu contine LAS, naftati sau surfactanti agresivi. 

Formula sa a fost elaborata cu grija, in urma cercetarilor medicilor dermatologi si chimistilor si "este recomandata persoanelor cu tegumente fragile (in special copii, varstnici), persoanelor cu tegumente senibile si pacientilor cu dermatite alergice, iritative sau inflamatorii. 

Persoanele cu alergii cutanate sau cele cu un grad mare de sensibilitate a pielii pot utiliza, de asemenea, acest detergent." (PROF. DR. REMUS-IOAN ORAªAN, medic primar dermato-venerologie si cosmetologie, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj Napoca)