Sfaturi zilnice pentru îngrijirea tenului gras cu tendință acneică

Categorie Frumusete

 Ai un ten gras, predispus la imperfecțiuni?

Acest tip de ten este de cele mai multe ori caracterizat prin excesul de sebum, pori blocați, imperfecțiuni locale și este predispus la dezvoltarea acneei. Acneea este determinată de tulburarea secreției glandelor sebacee și se manifestă prin îngroșarea stratului cornos și proliferarea bacteriană.

Tenul gras prezintă în cele mai multe cazuri o sensibilitate mai mare, de aceea este recomandată utilizarea unor produse special dezvoltate pentru nevoile sale.

Descoperă mai jos sfaturile potrivite pentru un ten gras cu tendință acneică alături de gama Effaclar de la La Roche-Posay, o gamă special creată pentru tenul gras, sensibil, predispus la imperfecțiuni.

  1.    Pielea trebuie curățată foarte bine cu un produs creat special pentru tenul gras. Gelurile de curățare Effaclar purifică în profunzime tenul gras, reduc producția de sebum și conferă pielii un aspect neted, proaspăt. Gelurile Effaclar sunt disponibile în 2 variante : Effaclar Gel de Curățare Spumant pentru ten gras, sensibil și Effaclar Gel Micro-Exfoliant Purifiant pentru ten gras cu imperfecțiuni severe.
  2.   După curățarea tenului, folosește și un produs de îngrijire în fiecare zi. Este un pas foarte important pentru a avea un ten curat, fără imperfecțiuni. Îți recomandăm cremele Effaclar adaptate pentru fiecare tip de ten gras: Effaclar Duo+ pentru imperfecțiuni severe și recurente, semne post acneice persistente, Effaclar Mat ce conferă instant hidratare și matifiere, Effaclar H pentru hidratarea și calmarea tenului acneic fragilizat de tratamentele anti acneice deshidratante sau Effaclar K, cremă anti-oxidantă, anti puncte negre.
  3.  Folosește produse create special pentru tenul gras și machiaj non-comedogenic, care nu încarcă tenul și nu blochează porii.
  4. Protejează-ți în fiecare zi pielea de soare, deoarece razele solare au un puternic impact negativ asupra acneei, contribuind la apariția excesului de sebum și la recurența acneei.
  5.  Nu stoarce niciodată coșurile.

Pentru o evaluare personalizată a pielii cu tendință acneică, descoperă serviciul Effaclar SPOTSCAN dezvoltat împreună cu medicii dermatologi și creat cu ajutorul inteligenței artificiale. Scanează acum codul QR de mai jos și află mai multe:

În final, îți reamintim că, pe lângă aceste masuri, este indicat să consulți un medic dermatolog care îți poate prescrie tratamentul și produsele de îngrijire potrivite pentru tenul gras, cu tendință acneică.

Nu ezita să discuți cu medicii dermatologi despre această problemă.