Remedii pentru păr întins cu placa

Categorie Blog

Instrumentele de coafat, mai ales cele care folosesc căldura afectează structura firului de păr. Orice sursă de căldură – foen, perie rotativă, ondulator sau placă – subțiază treptat cuticula capilară, adică stratul de la suprafața firului de păr, răspunzător nu doar de protecție, ci însuși de aspectul șuvițelor noastre. O cuticulă robustă prezintă luciu și fluiditate, în timp ce o cuticulă fragilizată dă aspectul de uscat, rebel și greu de manevrat cu care majoritatea femeilor se confruntă în taină, imediat după ce s-au spălat pe cap și uscat. Iar tocmai coafatul care se impune în aceste condiții, pentru a ne ajuta părul să arate mai bine, este, paradoxal, responsabil de deteriorarea lui treptată și sigură.

Ce este de făcut când ai ajuns în acest punct, fie că te confrunți cu fire pleoștite și lipsite de viață pe toată lungimea, fie cu vârfuri atât de uscate încât s-au despicat

și nicio placă din lume nu le mai poate cosmetiza suficient? Atunci când treci printr-un proces de reparare a părului deteriorat, acordă-ți minim o lună pentru a începe să observi efectele. Dacă vârfurile tale sub complet lipsite de viață, despicate de la uscare sau elastice de la procesele chimice de schimbare a culorii, cea mai bună decizie este să mergi la coafor și să le tai, în loc să încerci să le resuscitezi.

IATĂ CÂTEVA SUGESTII DE APLICAT CHIAR ACUM:

Schimbă gama de spălat

Este bine ca produsele să fie înlocuite la fiecare câteva luni, pentru ca părul să aibă ocazia să reacționeze la ingrediente și formule diferite. În cazul părului degradat, este imperios necesar să îl treci pe un regim de îngrijire special, cu un șampon care hidratează intens, un balsam care repară și o mască care „cimentează“ fibra capilară. Fie că le achiziționezi dintr-un salon profesional sau din farmacie, consultă-te cu vânzătorul și roagă-l să-ți recomande cele mai eficiente produse pentru nevoia ta specifică.

Ridică bariera de protecție

După etapa spălatului, trebuie să treci minuțios prin etapa uscatului, înainte de a fi gata de întins. Niciodată, sub nicio formă, nu lăsa părul umed sau jilav să intre în

contact cu placa, deoarece cuticula care nu este perfect uscată este condamnată, fără nicio excepție, la daune masive, ce nu vor mai putea fi remediate. Ca pas de îngrijire sporită, adaugă un strat de produs

protector pe șuvițele proaspăt uscate, înainte de a le întinde cu placa. Fii atentă să distribui echilibrat produsul pe lungimi, de la rădăcină spre vârfuri!

Sigilează la final

Indiferent dacă folosești puțin spray fixativ, pentru fixare și strălucire, nu subestima sănătatea vârfurilor, care au nevoie de un produs special dedicat lor. Poți apela la uleiuri cosmetice sau naturale (cocos, măsline, avocado sau shea) pentru a aplica o doză moderată pe jumătatea inferioară a părului, evitând partea de sus și rădăcina.