Prescriptia electronica - Cum iti iei reteta fara sa mergi la medic?

Nu te trata singur când #staiacasa! Specialiștii Sensiblu îți eliberează medicamentele prescrise fără să mai mergi la medic. 

Trecem printr-o perioadă dificilă, în care trebuie să ne supunem regulilor de distanțare socială și să limităm interacțiunile cu semenii noștri. Asta nu înseamnă, însă, că nu mai poți beneficia de consult medical dacă nu te simți bine și nici că acum poți cumpăra medicamente la întâmplare. Autodiagnosticarea și tratamentele „după ureche” îți pot pune în pericol sănătatea și chiar viața! 

Știai că medicul tău de familie sau medicul specialist te poate consulta de la distanță, prin telefon? Fă o programare la cabinet pentru o consultație la distanță și vorbește cu medicul tău pentru a-ți putea pune un diagnostic corect. La fel ca o consultație obișnuită, și cea la distanță se va finaliza cu o prescripție (rețetă). De data aceasta, însă, o vei primi prin mijloace de comunicare electronică. 

Apoi, tot ce trebuie să faci este să mergi la cea mai apropiată farmacie Sensiblu, și vei primi medicamentele de care ai nevoie. 

Ce trebuie să faci ca să ridici rețeta electronică din farmacie? 

Iată care sunt pașii de urmat pentru eliberarea rețetei electronice:

1. Dacă nu dispui de un telefon inteligent sau nu poți primi rețeta online, medicul îți va comunica telefonic următoarele informații obligatorii: 

  • Codul de parafă al medicului prescriptor;
  • Codul unic de înregistrare (CUI) al cabinetului medical prescriptor;
  • Seria, numărul si data prescripției medicale.

2. Dacă ai primit prescripția medicală prin mijloace electronice

  • Mergi la cea mai apropiată farmacie Sensiblu și arată farmacistului rețeta, direct de pe telefon/tabletă. 
  • Printează rețeta primită de la medicul tău și vino cu ea în farmacie. 
  • Trimite rețeta electronică prin e-mail, SMS sau WhatsApp celei mai apropiate farmacii Sensiblu. În cel mai scurt timp vei fi contactat de un farmacist care te va informa cu privire la disponibilitatea medicamentelor tale. Produsele vor fi rezervate pentru tine până când mergi să le ridici. 

Cine poate ridica prescripția electronică din farmacie? 

Prescripția electronică poate fi eliberată atât pacientului, cât și unei persoane desemnate de pacient (aparținător, membru al familiei, prieten etc.) pe baza actului de identitate personal. 

Atenție! 

Pe baza unei prescripții medicale transmise prin mijloace electronice poți ridica din farmacie medicamentele prescrise o singură dată. Fiecare rețetă electronică se înregistrează în sistemul informatic SIPE, iar utilizarea unei prescripții în mod repetat constituie fraudă și se sancționează corespunzător.