Obiceiuri mici, rezultate notabile

Evoluam cu pasi mici, uneori chiar subtili. Pasii mici pornesc de la obiceiurile marunte, pe care ni le putem impune; stiinta a demonstrat ca asa functioneaza creierul uman. Progresul presupune motivatie si mai ales vointa, iar ele trebuie construite. Si cum altfel decat prin deprinderea obiceiurilor marunte, dar care ne pot transforma viata?

• Incepe cu primul pas.

Da, orice drum incepe cu primul pas. Daca vrei sa slabesti, incepe chiar de azi sa faci zece minute de exercitii fizice si mananca sanatos pe tot parcursul zilei. In timp, te vei obisnui cu acest program si iti vei dezvolta o disciplina armonioasa. Incepe de undeva, cu un singur pas si vei vedea cat de departe vei ajunge.

• Fa ce ai promis ca faci.

Un om valoreaza cat cuvantul lui. Incearca intotdeauna sa iti respecti promisiunile, fiindca asa iti dezvolti obiceiuri.

• Inconjoara-te de oameni care sunt deja ceea ce vrei si tu sa devii.

Cele mai bune surse – sa ai un mentor sau sa discuti regulat cu cei care au ajuns la nivelul la care iti doresti sa fii.

• Citeste.

Fa-ti un obicei din a citi cateva pagini pe zi. Cititul iti dezvolta inteligenta, vocabularul, perceptia si te ajuta sa legi informatiile intre ele.

• Mediteaza, observa si reflecteaza.

Obisnuieste-te sa stai cateva minute pe zi singur, sa  observi ce se intampla in jur si sa reflectezi.

• Invata-i pe altii.

Incepe prin a-i arata putin cate putin ceva din ce stii unui coleg aflat la inceput de drum, ca si cum i-ai fi mentor. Acest obicei iti va da o stare de bine care vine din faptul ca imparti ceva si ajuti o alta fiinta umana sa evolueze.

• Urmeaza-ti pasiunile.

Ca sa ai un echilibru intre munca si viata personala, fa-ti un obicei din a-ti urma o pasiune. Daca iti place fotografia, atunci surprinde peisaje, figuri, cladiri. Daca iti doresti sa canti la un instrument, fa acest lucru.

• Contorizeaza-ti progresele.

Reusitele te motiveaza intotdeauna si te fac sa mergi mai departe pe drumul dorit, astfel incat sa ajungi acolo unde iti doresti. Elanul se construieste treptat, dupa ce observi ca evoluezi putin cate putin

Editura Philobia recomanda cartea:

"Gandesc prea mult"