Teste de sarcina recomandate de specialisti!

Testul de ovulatie - Trussa

Ovulatia este procesul de eliberare a unui ovul matur din ovarul femeii in trompele ovariene si, mai apoi, in uter. Majoritatea femeilor au ovulatie in fiecare luna. Concentratia hormonala poate varia odata cu schimbarea sezoniera, dar ovulatia si menstruatia functioneaza permanent.

Hormonul luteinizat este prezent in urina femeilor, iar concentratia acestuia poate urca brusc la mijlocul ciclului menstrual, astfel stimuland eliberarea ovulului matur din ovar. La 24-36 ore dupa ovulatie, daca ovulul este fecundat in oviduct, apare zigotul. Daca ovulul nu este fecundat in aceasta perioada, sarcina nu se produce.

Ovulatia majoritatii femeilor are loc cu aproximativ 14 zile inainte de urmatoarea menstruatie. Astfel, perioada in care aveti sanse maxime sa ramaneti insarcinata este in cele 2-3 zile inainte de ovulatie si 1-2 zile dupa ovulatie.

Perioada in care puteti ramane insarcinata dureaza 4-5 zile, incluzand ziua ovulatiei.

Testele de ovulatie depisteaza prezenta hormonului luteinizat (LH) in urina, pentru a afla care este cea mai buna perioada in care puteti ramane insarcinata.

Testul de sarcina - Trussa

Perioada sarcinii incepe din momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid. In saptamana urmatoare acestei fecundari, are loc dezvoltarea oului in mai multe celule numite blastocite, care se fixeaza in peretele uterului. Aceasta fixare duce la o serie de modificari hormonale si fizice. Perioada de sarcina este masurata din prima zi a ultimei menstruatii normale si dureaza 40 de saptamani, impartite in trimiestre.

Printre primele semne ale sarcinii se numara: intarzierea ciclului menstrual, oboseala , sensibilitate la nivelul sanilor, mictiuni frecvente, dureri usoare la nivelul abdominal, greata cu sau fara varsaturi.

Testele rapide pentru determinarea sarcinii, pot fi facute in intimitatea casei dumneavostra si pot detecta prezenta hCG (Human Chorionic Gonadotropin – Gonadotropina Corionica Umana), un hormon ce este prezent in urina la scurt timp dupa conceptie.

Imediat dupa aflarea sarcinii, este recomandat sa vizitati medicul obstetrician. Prima vizita la medic va lamuri o serie de intrebari in legatura cu sarcina, precum si diferitele probleme medicale ce pot aparea in cursul acesteia. O sarcina sanatoasa presupune vizite regulate la medic. 

Testul de sarcina Barza ULTRASENSIBIL - Afli cu 5 zile mai devreme!

Sensibilitate 10mIU/ml de 2 ori mai sensibil decat orice alt test de sarcina Se poate face in orice moment al zilei. Detecteaza si sarcina extrauterina Precizie >99%

Testul de sarcina Barza ULTRASENSIBIL - Stilou

  • Testul de sarcina Ultrasensibil tip STILOU detecteaza prezenta hormonului de sarcina hCG in urina, cu 5 zile inainte de intarzierea ciclului menstrual.
  • Are o sensibilitate de 10 mIU/ml, de 2 ori mai sensibil decat oricare alt test de pe piata, ceea ce permite detectarea timpurie a sarcinii.
  • Se poate face in orice moment din zi sau noapte.
  • Detecteaza si sarcina extrauterina.
  • Procedura de testare presupune doar 2 pasi: introducerea testului in urina timp de 10 secunde si citirea rezultatului. Rezultatul poate aparea in primele cateva secunde, iar timpul maxim de citire este de 5 minute.