Air yoga: ce este, beneficii, contraindicatii

Categorie Sanatate

Ce este air yoga?

Pana de putin timp, acest concept era necunoscut la noi. Acum, din ce in ce mai multe studiouri de fitness adopta aceste clase in programul lor. Air yoga este o practica fusion ce imprumuta elemente din yoga, pilates si gimnastica acrobatica ce se realizeaza cu ajutorul unui hamac special, numit yoga swing. Aceasta practica se poate adapta oricarui nivel de pregatire fizica.

Cum a fost inventat conceptul de air yoga?

Conceptul a fost inventat de catre gimnastul si coregraful Cristopher Calvin Harrison si a fost gandit ca un antrenament antigravitational menit sa antreneze intregul corp. Cu ajutorul hamacului se asigura alinierea corecta a corpului, fara a pune presiune pe coloana.

Beneficiile air yoga

Acest lucru faciliteaza elongatiile musculare fara a exista riscul suprasolicitarii, deoarece o parte din greutatea corpului este preluata de hamac (yoga swing). Acest tip de antrenament foloseste hamacul pentru a ajuta practicantii sa intre in diferite posturi de yoga mult mai usor decat ar face-o pe calea traditionala (unde este nevoie de practica de ani de zile pentru a ajunge la acea performanta).

La fel ca si in cazul practicilor yoga traditionale, air yoga ajuta sistemul nervos sa se relaxeze, dupa o clasa „in aer", sentimental find de relaxare profunda. Air yoga imbunatateste flexibilitatea corpului, confera mai mult echilibru si control al propriului corp, dat find faptul ca se elimina partial sau total punctele de sprijin si nu in ultimul rand, air yoga te aduce mai aproape de copilarie vei simti bucuria naturala a jocului fara frici si fara griji.

Contraindicatiile air yoga

Contraindicatiile air yoga: daca suferi de glaucom, hipertensiune, hipotensiune sau probleme cu inima, hernie hiatala, greutate excesiva, epilepsie, daca faci tratament cu anticoagulante sau aspirina, ai istoric in familie de accidente vasculare cerebrale, esti la menopauza sau esti gravida, daca ai probleme cu urechea interna.

Unde se poate practica air yoga (antrenamente suspendate): Body Exprim (bodyexprim.ro); FS Studio (fsstudio.ro); Dance Room Studio (danceroom.ro).