Autotest VIH - test autoadministrabil pentru depistarea HIV

Testarea pentru HIV

Autotest VIH® Mylan este un test autoadministrabil pentru depistarea HIV (Virusul Imunodeficientei Umane, responsabil de aparitia SIDA) realizat printr-o proba de sange prelevata din varful degetului. Poate fi utilizat de catre oricine in confortul si intimitatea casei, nefiind necesara prezenta sau ajutorul unui personal calificat. Este fabricat in Franta si este reglementat la nivelul Uniunii Europene, avand Certificat CE (Comisia Europeana). Testul este usor de folosit si este de incredere pentru detectarea unei infectii HIV, daca infectarea s-a produs cu cel putin 3 luni inainte de efectuarea testului. Modul de utilizare este explicat ȋn detaliu si exemplificat in prospect.

Informatii utile:

  • Este un dispozitiv medical de diagnostic in vitro, destinat utilizarii de catre publicul larg
  • Produs in Franta, are marcaj CE, dovada a calitatii produsului
  • Este un test autoadministrabil pentru depistarea HIV (virus responsabil de aparitia SIDA) realizat printr-o proba de sange prelevata din varful degetului.
  • Usor de folosit, cu sensibilitate si specificitate foarte ridicate
  • Este de incredere pentru detectarea unei infectii HIV daca infectarea s-a produs cu cel putin 3 luni inainte .
  • Modul de utilizare foarte bine explicat si exemplificat in instructiunile de utilizare care insotesc produsul.
  • Nu necesita interventia altei persoane sau a altor instrumente in afara de cele puse la dipozitie in kit, vine in sprijinul persoanelor care vor sa se testeze in intimitate, asigurand confidentialitate si rapiditate in testare.
  • Autotestarea dureaza aproximativ 5 minute, iar timpul de asteptare pana la afisarea rezultatului este de 15 minute. Un rezultat pozitiv ar trebui sa fie confirmat prin testele de sange dintr-un spital de boli infectioase / sectie de boli infectioase a unui spital.
  • Poate fi recomandat fara prescriptie medicala

Chiar daca o persoana nu identifica un posibil contact infectant, este recomandabil sa isi faca aceasta testare. Este esential ca depistarea HIV sa se faca cat mai curand posibil, autotestarea permite persoanelor, in cazul in care sunt depistate pozitiv,sa fie luate in evidenta si sa beneficieze de tratament. Cu cat tratamentul este initiat mai devreme, cu atat speranta de viata este mai apropiata de cea a populatiei generale. S-a dovedit ca mortalitatea in randul barbatilor infectati cu HIV aflati sub tratament antiretroviral de cel putin 3 ani este comparabila cu cea a barbatilor din populatia generala(1).       

(1) Prise en charge médicale des personnes infectées par le VIH. Rapport d’experts 2010. http://solidaritessante.gouv.fr/IMG/pdf/Rapport_2010_sur_la_prise_en_charge_medicale_des_personnes _infectees_par_le_VIH_sous_la_direction_du_Pr-_Patrick_Yeni.pdf, accesat octombrie 2017;

Cod: 014_21_12-17_IT-THIV-RO 

Autotest VIH® este un dispozitiv medical. Se elibereaza fara prescripție medicala. CE 0459. Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare. Pentru raportarea incidentelor va rugam sa utilizați urmatoarele detalii de contact: Tel: 0372.57.90.04; Fax: 0371.60.03.28; e-mail: pv.romania@mylan.com