Test intoleranta gluten: avertizari si indicatii

Un aspect sensibil in cazul afectiunilor gastrointestinale: proteina gluten

Tulburarile gastrointestinale frecvente, fara cauza clara – balonarea sau diareea – pot fi cauzate de intoleranta la gluten, o proteina continuta in multe alimente. Alte semne ale intoleranei la gluten, numita si boala celiaca, pot fi scaderile vizibile in greutate, carentele sau afectiunile dermatologice.

Determinati-va valorile: testul rapid pentru depistarea intolerantei la gluten

Cu ajutorul testului rapid de detectare a intolerantei la gluten de la Veroval® puteti afla rapid si sigur daca neplacerile dvs. sunt cauzate de intoleranta fata de gluten. in caz afirmativ, se recomanda sa discutati cu medicul dumneavoastra daca dieta fara gluten poate fi o solutie oportuna.

Cat de sigur este testul Veroval®?

Testul rapid pentru depistarea intolerantei la gluten a fost creat pentru ca utilizatorii sa poata beneficia la domiciliu de precizias si siguranta tehnologiei moderne de diagnosticare. Principiul testului consta in detectarea anticorpilor anti-transglutaminaza (anticorpi IgA), care indica intoleranta la gluten. Acest test este adecvat atat pentru stabilirea diagnosticului initial, cat si pentru monitorizarea eficacitatii unui tratament. in cazul unui regim alimentar fara gluten, anticorpii IgA anti-tTG-ii reduc numarul in decursul a catorva saptamani. Dupa 6 luni, prezenta anticorpilor nu mai poate fi detectata. Acuratetea dovedita prin studii de evaluare a performantelor depaseste 98 %.

Efectuarea testului este complicata?

Nu: pe langa mainile bine spalate, aveti nevoie doar de un ceas si o masa neteda. Procedura de testare este explicata detaliat pe verso. Pentru determinarea si interpretarea rezultatului este necesar sa cititi in intregime instructiunile de utilizare. Toate detaliile trebuie sa fie intelese inainte de efectuarea testului.

Ce anume trebuie sa am in vedere?

Avertizari si indicatii importante:

• Testul este destinat exclusiv uzului extern. 

• Nu inghititi nicio componenta a testului. Evitati ca solutia de diluare a probei sa intre in contact cu ochii si pielea. 

• Nu depozitati testul la indemana copiilor. 

• Nu expuneti testul la lumina solara directa sau la inghet. A nu se congela. Depozitati testul intr-un loc uscat, la temperaturi intre 10 °C si 27 °C. 

• Produsul poate fi utilizat numai pana la data de expirare inscriptionata pe ambalaj. 

• Daca instructiunile de utilizare nu sunt urmate corect pana in cele mai mici detalii, rezultatele testului pot fi denaturate. 

• Nu utilizati testul daca ambalajul este deteriorat. Nu folositi componente deteriorate ale testului. 

• Rezultatele fals negative* pot aparea in cazuri rare. 

• Toate componentele sunt destinate exclusiv folosirii pentru acest test. Nu reutilizati testul! 

• Testul trebuie efectuat imediat sau in decurs de o ora dupa deschiderea ambalajului din folie. 

• Vederea slaba, daltonismul sau iluminatul insuficient pot afecta evaluarea corecta a testului. 

• Toate componentele testului pot fi aruncate la gunoiul menajer.

Informatie importanta: Rezultatele pozitive ale testului pot avea si cauze complet inofensive – insa rezultatele negative nu inseamna intotdeauna ca pericolul a trecut complet. Diagnosticul definitiv trebuie stabilit de catre un medic.