Bixtonim Xylo Aroma spray, 10 ml, Biofarm

Medicamente fara reteta

Brand: BIOFARM
In stoc
17,05 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.sensiblu.com. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Bixtonim Xylo Aroma spray, 10 ml, Biofarm

7504602

Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml contine clorhidrat de xilometazolina si face parte din grupa farmacoterapeutica a decongestionantelor nazale de uz topic, simpatomimetice. Acesta are aroma de menta si eucalipt si elibereaza repede nasul infundat, pentru a usura respiratia.

Compozitie: 1ml de spray nazal, solutie contine clorhidrat de xilometazolina 1mg, clorura de benzalconiu, dihidrogenofosfat de potasiu, fosfat disodic dodecahidrat, sorbitol, edetat disodic, clorura de sodiu, apa purificata.

Mod de administrare:

- Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: Doza uzuala este de 1 puf de 3 ori pe zi, in fiecare nara. Un puf elibereaza 81mcg clorhidrat de xilometazolina.

- Doza se stabileste in functie de sensibilitatea pacientului si de efectul clinic, dar tratamentul nu trebuie sa dureze mai mult de 5 zile.

- Pentru administrare se scoate capacul protector. Inainte de prima administrare se pulverizeaza in aer prin apasarea pompei dozatoare de 2-3 ori, pentru a se asigura eliberarea corecta a dozelor. Astfel, pompa este pregatita pentru administrare.

- Inainte de folosirea spray-ului nazal, suflati usor nasul. Se recomanda ca ultima doza sa fie administrata inainte de culcare.

- Pentru utilizare, dupa scoaterea capacului protector, se introduce orificiul spray-ului in nara si se apasa pe pompa o singura data, se inspira usor pe nas.

- In timpul administrarii, flaconul se tine in pozitie verticala, cu pompa orientata in sus. Nu se utilizeaza produsul in pozitie orizontala sau orientat in jos.

- Dupa utilizare se acopera cu capacul protector. Din motive de igiena si pentru a evita infectiile, fiecare flacon cu pulverizator trebuie sa fie folosit numai de catre aceeasi persoana.

Nu utilizati Bixtonim XYLO:

- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la xilometazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- Daca prezentati inflamatie cronica uscata a mucoasei nazale neinsotita de secretie.

- Daca aveti antecedente de accident vascular cerebral sau factori de risc care pot favoriza aparitia accidentului vascular cerebral prin activitatea alfa-simpatomimetica: tratament cu vasoconstrictoare, antecedente de convulsii, afectiuni utero-prostatice cu retentie de urina, asocierea de simpatomimetice cu actiune directa.

- La copii cu varsta sub 12 ani.

Avertizari:

- Bixtonim Xylo este contraindicat copiilor cu varsta sub 12 ani.

- Utilizarea Bixtonim Xylo in asociere cu inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) sau cu antidepresive triciclice poate determina cresterea tensiunii arteriale (datorita efectelor cardiovasculare induse de xilometazolina).

- Nu se recomanda utilizarea concomitenta a altor preparate nazale care contin simpatomimetice.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu utilizati Bixtonim Xylo in timpul sarcinii si alaptarii sau daca sunteti la varsta fertila si nu utilizati masuri contraceptive.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Bixtonim Xylo nu ar trebui sa afecteze capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. La administrarea repetata si/sau prelungita si/sau unor doze mari de Bixtonim Xylo nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje deoarece nu poate fi exclusa absorbtia sistemica a substantei active si poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

- Bixtonim Xylo contine clorura de benzalconiu.

- Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament. 

- Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml contine ulei de ricin polietoxilat. Poate provoca disconfort la nivelul stomacului si diaree.

- Acest medicament contine sorbitol 10mg per fiecare ml.

Forma de prezentare: Flacon spray cu 10ml

product_detail_disclaimer

Data ultimei actualizari: 22.06.2022