Bixtonim, 10ml, Biofarm

Medicamente fara reteta

Brand: BIOFARM
In stoc
14,30 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.sensiblu.com. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Bixtonim, 10ml, Biofarm

2131796

Bixtonim este un decongestionant nazal de uz local ce contine clorhidrat de efedrina, hidrocortizon, clorhidrat de nafazolina si este destinat administrarii la adulti, adolescenti si copii peste 3 ani. Bixtonim este utilizat in rinite acute si subacute, rinite alergice, edem postoperator al mucoasei nazale.

Compozitie: 1ml picaturi nazale solutie contine 5mg clorhidrat de efedrina, 0,2mg hidrocortizon, 1mg clorhidrat de nafazolina, mertiolat de sodiu, etanol, clorura de sodiu, apa purificata.

Mod de administare:

- Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Adulti: 2-3 picaturi in ambele narine, de 3-4 ori pe zi.

- Copii peste 3 ani: 1-2 picaturi de 3-4 ori pe zi.

- Bixtonim nu trebuie utilizat la copii cu varsta sub 3 ani.

- Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 3 zile.

Nu utilizati Bixtonim:

- Daca sunteti alergic la: clorhidrat de efedrina, hidrocortizon, clorhidrat de nafazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- Daca aveti risc de glaucom cu unghi inchis, risc de retentie urinara legata de tulburari uretro-prostatice.

- In cazul copiilor sub 3 ani.

Avertizari:

- Sportivi: Acest medicament contine o substanta activa care poate determina pozitivarea testelor antidoping.

- Sarcina, alaptarea si alaptarea: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Bixtonim nu este recomandat in timpul sarcinii si la femeile care alapteaza.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Bixtonim nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

- Bixtonim contine mertiolat de sodiu. Acesta este iritant si poate provoca reactii adverse cutanate locale si modificari de culoare.

- Decongestionantele nazale cu nafazolina pot determina aparitia cresterii tensiunii arteriale daca sunt folosite in timpul tratamentului cu IMAO (inhibitori de monoaminoxidaza + medicamente folosite in depresie).

Forma de prezentare: Flacon cu 10ml

product_detail_disclaimer

Data ultimei actualizari: 22.06.2022