Farmacistul Dr.Max

Farmacistul Dr.Max

8 articole
La Farmacia Dr.Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
 • Vitaminele si rolul lor impotriva pielii uscate

  Cu totii ne dorim sa avem o piele frumoasa, vesnic tanara, catifelata si moale, nu-i asa? Din pacate, unele persoane au ceea ce se numeste piele uscata: fragila, ridata, mereu expusa la ranire. In acest articol poti descoperi care sunt cauzele posibile ale pielii uscate si informatii detaliate despre vitaminele cu ajutorul carora poti combate aceasta problema.
  Vitaminele si rolul lor impotriva pielii uscate
 • Abcesul anal si fistula anala: cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Fistula anala si abcesul zonei perianale sunt forme diferite de manifestare ale aceleiasi afectiuni. Desi vindecarea spontana poate fi posibila, in general este necesara interventia chirurgicala pentru prevenirea reaparitiei lor. In acest articol poti afla ce sunt abcesul si fistula anala, cum se manifesta, care sunt cauzele si factorii de risc si cum pot fi ele tratate. 
  Abcesul anal si fistula anala: cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Vitamina B12 (cobalamina): Beneficii, surse si rolul acesteia in organism

  Vitamina B12 este o vitamina esentiala care este prezenta in alimente precum carnea rosie, pestele si produsele lactate. De asemenea, vitamina B12 poate fi sub forma de supliment alimentar si este adesea administrata cu alte vitamine B
  Vitamina B12 (cobalamina): Beneficii, surse si rolul acesteia in organism
 • Secretiile oculare: Ce este normal si cand reprezinta un semn al infectiei

  Ochii produc permanent mucus, iar atunci cand clipim o pelicula de lacrimi scalda ochii, pentru a-i proteja mai bine. In timpul somnului si in lipsa clipitului, aceste secretii se aduna in coltul ochiului. In mod normal sunt in cantitate mica si nu cauzeaza un disconfort deosebit. Secretiile oculare (la un ochi sau la ambii) dupa somn reprezinta asadar ceva normal.
  Secretiile oculare: Ce este normal si cand reprezinta un semn al infectiei
 • Ce sunt antiinflamatoarele si cum functioneaza acestea?

  Antiinflamatoarele reprezinta medicamente ce pot fi administrate in multe afectiuni. Cu toate ca se pot achizitiona fara prescriptie medicala, este indicat ca medicul sa fie cel care le recomanda, in functie de caracteristicile afectiunii si ale pacientului.
  Ce sunt antiinflamatoarele si cum functioneaza acestea?
 • Pintenii calcaneeni: cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Un pinten calcanean este o excrescenta osoasa care se dezvolta sub osul calcaiului, din spate spre interiorul piciorului, pe fondul stresului manifestat asupra ligamentelor. De cele mai multe ori, o persoana nu-si da seama ca are un pinten, pana cand nu sufera de dureri de calcai. Afectiunea nu poate fi vindecata, tratamentul focalizandu-se pe metode de ameliorare a simptomelor asociate.
  Pintenii calcaneeni: cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Cucuta - beneficii, proprietati, contraindicatii

  Cucuta (Conium maculatum) este o planta erbacee otravitoare, daca nu este manipulata si utilizata cu grija. In medii naturale diferite se regasesc mai multe variante de cucuta. Planta este extrem de raspandita, are miros puternic, caracteristic, frunze mari verzi, flori albe si fructe de culoare brun-verzui. Astazi cucuta este utilizata la fabricarea unor preparate farmaceutice.
  Cucuta - beneficii, proprietati, contraindicatii
 • Ruptura musculara: cauze, manifestari si optiuni de tratament

  O ruptura musculara poate rezulta dintr-o leziune acuta care apare in timpul desfasurarii activitatii sportive sau a activitatii zilnice si profesionale normale, pe fondul suprasolicitarii fizice. Aceasta poate afecta capacitatea unei persoane de a efectua activitati normale in viata de zi cu zi sau de a participa la activitati sportive.
  Ruptura musculara: cauze, manifestari si optiuni de tratament