Verucile (negii): ce sunt, tipuri, tratament

17. 8. 2021 · 6 minute de citit

Ce sunt verucile?

Cercetatorii au estimat ca aproximativ 7,5% dintre oameni au avut veruci intr-un moment al existentei lor si ca unul din patru oameni au avut cel putin o veruca pe parcursul vietii. Dupa acnee, verucile sunt cea mai obisnuita afectiune a pielii. Studiile arata ca 53% din numarul total de veruci apar la copiii cu varste intre 5 si 19 ani. 

Verucile (negii) sunt excrescente dure si jenante pe suprafeta pielii mainilor sau picioarelor, cauzate de virusul papillomavirus (HPV), care contamineaza pielea. Aproximativ 50% dintre veruci dispar dupa doi ani de la aparitie, fara sa fie necesar nici un tratament. Cu toate acestea, verucile sunt contagioase si este foarte posibil sa se raspandeasca si in alte zone ale corpului sau la alti oameni. De accea trebuie tratate imediat dupa aparitia lor. 

in plus, verucile pot fi foarte deranjante. Unele sunt dureroase, in timp ce altele pot sangera daca sunt lovite. Pot avea un aspect neplacut si pot deveni de-a dreptul jenante, cum sunt de exemplu verucile care se dezvolta pe maini si fata. Tratamentul poate scadea riscul raspandirii verucilor.

Tipuri de veruci (negi)

Cele mai des intalnite tipuri de veruci sunt verucile vulgare si verucile plantare. Verucile vulgare apar de obicei pe degete, palme, brate si picioare. Arata de obicei ca niste umflaturi cu suprafata dura, forma lor aducand foarte mult cu cea de conopida. Negii de pe picioare sau negii plantari se mai numesc si veruci plantare si se formeaza doar pe talpile picioarelor. Daca nu sunt tratati, pot capata un aspect neplacut si de cele mai multe ori devin durerosi.

Tratamentul verucilor

Dermatologii utilizeaza mai multe tehnici de inlaturare a verucilor, cum ar fi crioterapia sau tratamentul cu laser, insa prescriu sau recomanda pentru tratamentul la domiciliu si produsele care pot fi achizitionate si fara reteta. 

Crioterapia a devenit procedeul medical standard de indepartare a verucilor. Aceasta presupune inghetarea pielii afectate, ceea ce ucide virusul si determina disparitia verucii in general dupa unul sau doua tratamente. Este unul dintre cele mai eficiente tratamente, care nu lasa nici un fel de cicatrice si nu presupune niciun fel de pericol de raspandire a virusului.

CryopharmaCryo iti salveaza pielea! 

Hipocrate lanseaza un produs unic pentru tratarea verucilor.

CRYO ingheata complet verucile intr-un singur tratament: rapid, eficient si sigur. 

CRYO este cea mai eficienta metoda de a scapa de veruci. Prin CRYO, tratamentul eficient folosit de medici e disponibil acasa, intr-o forma sigura si convenabila.

CRYO – cea mai rapida si eficienta metoda de a-ti salva pielea de veruci 

Produsul Cryo, singura marca de pe piata care ofera tratamente specifice pentru verucile vulgare si plantare, fiind marca numarul 1 in lume pe piata produselor fara prescriptie medicala pentru tratamentul verucilor. Cryo este o forma de crioterapie, aceeasi metoda pe care o folosesc si medicii pentru indepartarea verucilor. 

Cryo dozeaza un amestec de dimetil de eter si propan intr-un aplicator cu spuma, la o temperatura de -57 de grade Celsius. Studiile stiintifice au demonstrat ca acest tratament este eficient si sigur, la fel ca procedeul crioterapiei folosit de specialistii in medicina. 

Cryo este cel mai sigur tratament disponibil fara prescriptie medicala, deoarece amestecul de gaz este dozat in aplicatorul cu spuma din interiorul recipientului cu aerosoli. in felul acesta, gazul nu poate iesi si cazurile de rani provocate de arsuri sau explozie sunt extrem de rare. Tratamentul cu Cryo este simplu, deoarece aplicatorul principal este mic si permite o manevrare sigura si o aplicare precisa pe neg sau veruca. Tratamentul verucilor plantare, care sunt mai rezistente, este mult usurat prin intermediul unor accesorii specifice cum ar fi aplicatoare cu spuma mai mari, plasturi meniti sa asigure confortul si o pila pentru o curatare mai buna si mai confortabila.

Beneficiile produsului Cryo

• E necesar un singur tratament 

Un singur tratament la -57 de grade Celsius este suficient pentru a ingheta complet veruca. Alte metode de tratament necesita tratament zilnic timp de mai multe saptamani. 

• Ingheata complet veruca 

Aplicat corect, Cryo ingheata complet veruca. Tehnica crioterapiei este completa si eficienta. inghetarea pielii afectate ucide virusul si determina disparitia verucii, in general dupa unul sau doua tratamente. 

• Crioterapia este o metoda folosita de medici 

Cryo foloseste crioterapia, aceeasi metoda de tratament ca si medicii, asadar este o metoda sigura, de incredere si eficienta. 

• Poate fi folosit la domiciliu 

Tratamentul se poate aplica in mediul familiar de acasa, intr-un moment convenabil. 

• Verucile dispar in zece zile 

In urmatoarele zece zile, verucile vor cadea si sub ele se va forma in mod natural o piele noua si sanatoasa. 

• Este cel mai mic pret per tratament 

Cu ajutorul unei singure cutii de Cryo se pot trata 12 veruci.

Cryo ingheata complet veruca intr-un singur tratament, facand ca ea sa cada singura intr-un interval de circa zece zile. intre timp, pielea sanatoasa s-a format deja sub basica. Verucile vulgare dispar dupa un tratament. Verucile de dimensiuni medii, verucile mai vechi sau verucile plantare pot necesita doua sau trei tratamente. De obicei, verucile mari si mai vechi trebuie tratate cu Cryo mai mult de o singura data. Daca veruca sau o portiune din acesta nu a cazut inca dupa doua saptamani, tratamentul poate fi reluat in deplina siguranta. 

Cryo mai are o serie de avantaje importante. Va economiseste timpul. Nu trebuie sa mai asteptati timp de o ora la cabinetul medicului. in plus, tratamentul cu Cryo este mai putin costisitor decat cel administrat de medic. Mai mult, Cryo este mult mai putin dureros, deoarece nu este la fel de rece ca nitrogenul lichid utilizat de medici.

Specialistii au confirmat eficienta Cryo

Dispozitiv medical marcat CE ca apartinand clasei II A, in conformitate cu normele europene (Directiva Consiliului 93/42/EEC), Cryo a fost apreciat de o serie de oameni de stiinta si experti in medicina ca fiind o metoda sigura de indepartare a verucilor: 

„Cryo indeplineste toate normele legale care vin in sprijinul sigurantei consumatorilor“. 

Mr. J. Sleumer – Directorul laboratorului Eurofill – Zaandam, Olanda

„Este opinia expertilor ca lichidul de inghetare Cryo poate fi aplicat chiar de catre pacienti, astfel putand fi vandut publicului larg fara a fi nevoie de prescriptie medicala”. 

Dr. I. H. Boersma – dermatolog – Spitalul Albert Schweizer – Zwijndrecht, Olanda

Metodele alternative pentru veruci si riscurile acestora

Extirparea chirurgicala a verucilor are o rata foarte buna de succes, dar genereaza disconfort si dureaza cateva saptamani ca zona sa se vindece complet. Riscurile asociate cu indepartarea chirurgicala a verucilor sunt posibilitatea unei infectii sau formarea unei cicatrice. 

Arderea sau electrocauterizarea este procesul de distrugere a tesutului cu ajutorul electricit