Tine celulita sub control!

17. 8. 2021 · 2 minute de citit

Aceasta afectiune da multa bataie de cap femeilor de toate varstele. Iata cateva sfaturi pentru a gestiona efectul neplacut de coaja de portocala.

Celulita este o afectiune a pielii greu de reversat, cauzata de spargerea pernutelor de colagen de la nive­lul dermului, asupra careia este nevoie sa actionezi prin masuri interne si externe concomitente.

Pielea a peste 90% din femei este atinsa de o forma mai dis­creta sau mai avansata de ce­lulita. Indiferent de numarul de kilograme, daca nu faci sport de performanta sau nu esti una din­tre exceptiile nascute cu material genetic anti-celulitic, sansele ca fesele, coapsele, bratele sau abdomenul tau sa prezinte mici gropite inestetice la varsta adulta, sunt aproximativ 9 la 10 (cazuri). Dar prevalenta aceasta covarsi­toare nu inseamna sa ne culcam pe-o ureche, dat fiind ca si restul femeilor au aceeasi problema ca noi.

Celulita – cauzata nu atat de depozitele de grasime in sine, cat de spargerea si divizarea pungu­telor de colagen din derm, care dau aspectul de piele valurita la suprafata – este dificil de rever­sat odata instalata, insa poate fi ameliorata si prevenita sa se adanceasca sau sa extinda. Cum? Actionand atat pe plan intern, cat si pe plan extern.

Dieta. Daca consumi la ordinea zilei zahar, bauturi carbogazoase, prajeli sau alimente superprocesate si gatite in regim fast-food, este nevoie sa pui stop acestor obiceiuri sau sa-ti asumi ca nu vei scapa de celulita. Dar daca adopti o dieta noua, cu retete echilibrate de proteine – grasimi sanatoase – carbohidrati usori (axate pe peste, carne macra, oua, fainoase integrale, legume si fructe), cu mai putina paine si dulciuri, vei observa in timp (3-12 luni) o ameliorare a aspectului pielii afectate.

Suplimente. Fiind vorba de un proces de spargere a pernutelor de colagen din profunzimea pielii, curele repetate cu capsule de colagen ajuta la repararea partiala a tesuturilor si preventia repetarii acestui fenomen.

Tratamente. Clinicile de infrumusetare ofera o serie de proceduri inovatoare menite sa disipeze formatiunile vascoase din derm si sa niveleze si sa netezeasca portiunile cu ridicaturi si adancituri astfel formate.

Cosmetice. Chiar si acasa poti sa-ti faci propriul tratament cu produse anti-celulitice (ingredientele eficiente sunt cafea/zat de cafea, pasta de ardei iute) care se maseaza cu mana sau cu o rola speciala, dupa dus. Aceste tratamente au rolul de a activa circulatia capilara si de a elimina acumularile de toxine.