Testul pentru depistarea bolilor intestinale

18. 8. 2021 · 3 minute de citit

Un semnal important: sangele neobservabil in scaun 

Odata cu inaintarea in varsta creste si riscul prezent­ei neobservabile a sangelui in scaun. Acest sange este numit si sange ocult in fecale (FOB). Pe langa posibilele boli intestinale cum ar fi diverticulita, colita sau polipii intestinali, sangele din scaun poate indica si un cancer colorectal incipient.

Determinat­i-va valorile: testul rapid de preven­ie a bolilor intestinale 

Cu ajutorul testului rapid de preven­ie a bolilor intestinale puteti afla rapid si simplu daca scaunul dvs. cont­ine sange care nu poate fi observat cu ochiul liber. in cazul unui rezultat pozitiv, trebuie sa discutati cu medicul dvs. masurile de precaut­ie care se impun.

Cat de sigur este testul Veroval®? 

Testul rapid de preven­ie a bolilor intestinale a fost creat pentru ca utilizatorii sa poata beneficia la domiciliu de precizia si siguranta tehnologiei moderne de diagnosticare. Principiul testului consta in detectarea hemoglobinei umane (Hb) incepand cu o valoare limita de 40 ng/ml. Acuratetea dovedita prin studii de evaluare a performantelor depaseste 98 %.

Efectuarea testului este complicata? 

Nu: pe langa mainile bine spalate, avet­i nevoie doar de un ceas si o masa neteda. Procedura de testare este explicata detaliat pe verso. Pentru determinarea si interpretarea corecta a rezultatului se impune citirea cu atent­ie a instruct­iunilor de utilizare. Toate detaliile trebuie sa fie int­elese inainte de efectuarea testului.

Ce anume trebuie sa am in vedere? 

Avertizari si indicatii importante: 

• Testul este destinat exclusiv uzului extern. 

• Nu inghititi nicio componenta a testului. Evitat­i ca solutia de diluare a probei sa intre in contact cu ochii si pielea. 

• Nu depozitati testul la indemana copiilor. 

• Nu expuneti testul la lumina solara directa sau la inghe­t. Nu congelati. Depozitati testul intr-un loc uscat, la temperaturi intre 2 °C si 30 °C. 

• Produsul poate fi utilizat numai pana la data de expirare inscript­ionata pe ambalaj. 

• Daca instructiunile de utilizare nu sunt urmate corect pana in cele mai mici detalii, rezultatele testului pot fi denaturate. 

• Nu utilizat­i testul daca ambalajul este deteriorat. Nu folosi componente deteriorate ale testului. 

• Rezultatele fals negative* pot aparea in cazuri rare. 

• Toate componentele sunt destinate exclusiv folosirii pentru acest test. Nu reutilizat­i testul! 

• Testul trebuie efectuat imediat sau in decurs de o ora dupa deschiderea saculet­ului din folie. 

• Vederea slaba, daltonismul sau iluminatul insuficient pot afecta evaluarea corecta a testului. 

• Toate componentele testului pot fi aruncate la gunoiul menajer.

Informat­ie importanta: Rezultatele pozitive ale testului pot avea si cauze complet inofensive – insa rezultatele negative nu inseamna intotdeauna ca pericolul a trecut complet. Diagnosticul definitiv trebuie stabilit de catre un medic. Pentru a putea recunoaste din timp riscurile noi, se recomanda repetarea periodica a testelor de prevensie a bolilor gastrointestinale.