Testul pentru depistarea bolilor intestinale

Un semnal important: sangele neobservabil in scaun
Odata cu inaintarea in varsta creste si riscul prezentei neobservabile a sangelui in scaun. Acest sange este numit si sange ocult in fecale (FOB). Pe langa posibilele boli intestinale cum ar fi diverticulita, colita sau polipii intestinali, sangele din scaun poate indica si un cancer colorectal incipient.
Determinati-va valorile: testul rapid de prevenie a bolilor intestinale
Cu ajutorul testului rapid de prevenie a bolilor intestinale puteti afla rapid si simplu daca scaunul dvs. contine sange care nu poate fi observat cu ochiul liber. in cazul unui rezultat pozitiv, trebuie sa discutati cu medicul dvs. masurile de precautie care se impun.
Cat de sigur este testul Veroval®?
Testul rapid de prevenie a bolilor intestinale a fost creat pentru ca utilizatorii sa poata beneficia la domiciliu de precizia si siguranta tehnologiei moderne de diagnosticare. Principiul testului consta in detectarea hemoglobinei umane (Hb) incepand cu o valoare limita de 40 ng/ml. Acuratetea dovedita prin studii de evaluare a performantelor depaseste 98 %.
Efectuarea testului este complicata?
Nu: pe langa mainile bine spalate, aveti nevoie doar de un ceas si o masa neteda. Procedura de testare este explicata detaliat pe verso. Pentru determinarea si interpretarea corecta a rezultatului se impune citirea cu atentie a instructiunilor de utilizare. Toate detaliile trebuie sa fie intelese inainte de efectuarea testului.
Ce anume trebuie sa am in vedere?
Avertizari si indicatii importante:
• Testul este destinat exclusiv uzului extern.
• Nu inghititi nicio componenta a testului. Evitati ca solutia de diluare a probei sa intre in contact cu ochii si pielea.
• Nu depozitati testul la indemana copiilor.
• Nu expuneti testul la lumina solara directa sau la inghet. Nu congelati. Depozitati testul intr-un loc uscat, la temperaturi intre 2 °C si 30 °C.
• Produsul poate fi utilizat numai pana la data de expirare inscriptionata pe ambalaj.
• Daca instructiunile de utilizare nu sunt urmate corect pana in cele mai mici detalii, rezultatele testului pot fi denaturate.
• Nu utilizati testul daca ambalajul este deteriorat. Nu folosi componente deteriorate ale testului.
• Rezultatele fals negative* pot aparea in cazuri rare.
• Toate componentele sunt destinate exclusiv folosirii pentru acest test. Nu reutilizati testul!
• Testul trebuie efectuat imediat sau in decurs de o ora dupa deschiderea saculetului din folie.
• Vederea slaba, daltonismul sau iluminatul insuficient pot afecta evaluarea corecta a testului.
• Toate componentele testului pot fi aruncate la gunoiul menajer.
Informatie importanta: Rezultatele pozitive ale testului pot avea si cauze complet inofensive – insa rezultatele negative nu inseamna intotdeauna ca pericolul a trecut complet. Diagnosticul definitiv trebuie stabilit de catre un medic. Pentru a putea recunoaste din timp riscurile noi, se recomanda repetarea periodica a testelor de prevensie a bolilor gastrointestinale.