Test colesterol - factorii de risc, determinare valori, gestionare

18. 8. 2021 · 3 minute de citit

Factor de risc pentru sistemul circulator: colesterolul

Colesterolul este produs in ficat si indeplineste un rol important pentru o multitudine de functii ale organismului, de exemplu in constructia membranelor celulare. Un nivel crescut al colesterolului in sange constituie insa un factor de risc pentru aparitia arteriosclerozei (calcifierea arterelor). Procesul decurge adeseori neobservat pana intr-un stadiu avansat. Arterioscleroza care afecteaza vasele coronariene are drept consecina scaderea alimentarii cu sange a muschiului cardiac pana la obstructia vasculara, ce culmineaza cu infarctul miocardic.

Determinati-va valorile: testul rapid pentru determinarea colesterolului

Cu ajutorul testului rapid pentru determinarea nivelului de colesterol puteti stabili rapid si cu precizie valorile de colesterol din organismul dumneavoastra. in cazul unor valori ridicate, se recomanda sa discutati cu medicul daca este oportun sa va modificati dieta si obiceiurile de viata..

Cat de sigur este testul Veroval® pentru determinarea colesterolului? 

Testul rapid pentru determinarea colesterolului a fost creat pentru ca utilizatorii sa poata beneficia la domiciliu de precizia si siguranta tehnologiei moderne de diagnosticare. Testul se bazeaza pe masurarea valorilor de colesterol din sange si se conformeaza celui mai avansat stadiu al cercetarii medicale. Acuratetea dovedita printr-un studiu de evaluare a performantelor depaseste 96%.

Efectuarea testului este complicata?

Nu: pe langa mainile bine spalate, avtei nevoie doar de un ceas care afiseaza secundele si o masa neteda. Procedura de testare este explicata detaliat pe verso.

Ce anume trebuie sa am in vedere?

Depozitarea

• Depozitati testul si toate componentele la temperaturi intre 4 °C si 30 °C.

Valabilitatea

• In cazul depozitarii in conditiile mentionate mai sus, a se vedea termenul de valabilitate inscriptionat pe ambalajul din folie al discului de testare si pe ambalajul exterior.

Acuratetea

• Acuratetea depaseste 96 %.

Utilizarea

• Pentru a putea determina colesterolul in conditii à jeun (pe nemancate), nu trebuie sa mancati si sa beti nimic cu 12 ore inainte de efectuarea testului. 

• Testarea valorilor colesterolului trebuie efectuata la aproximativ 3 luni dupa sarcina sau dupa o boala grea, respectiv la 3 saptamani dupa o boala usoara. 

• Nu utilizati testul daca ambalajul din folie este deschis sau componentele sunt deteriorate.

Gestionarea deseurilor

• Toate componentele si ambalajul exterior pot fi aruncate la gunoiul menajer. 

• Agentul deshidratant inclus in ambalajul din folie poate fi aruncat.

Va rugam sa aveti in vedere

• Componentele testului trebuie considerate materiale potential periculoase, care nu prezinta insa niciun risc daca sunt folosite conform instructiunilor de utilizare.

Informatie importanta: Tratati cu seriozitate rezultatul, chiar daca o valoare crescuta care survine o singura data nu este concludenta. Din acest motiv, diagnosticul definitiv trebuie stabilit de fiecare data impreuna cu medicul. Pentru a putea recunoaste din timp nivelul crescut al colesterolului in sange, se recomanda sa aveti mereu la indemana testul rapid de determinare a intervalului in care se situeaza colesterolul si sa va verificati valorile in mod regulat.