Test carenta de fier - produs recomandat

18. 8. 2021 · 3 minute de citit

Mineralul esential pentru formarea sangelui: fierul 

In calitate de componenta a pigmentului rosu din sange, hemoglobina, fierul joaca un rol important in alimentarea organismului cu oxigen si in metabolismul energetic. Simptomele tipice pentru carenta de fier sunt oboseala frecventa, paloarea sau durerile de cap. De asemenea, palpitatiile sau dificultatile de respiratie dupa solicitarea fizica se numara printre posibilele neplaceri. Carenta de fier afecteaza aproximativ 2 din 10 copii si femei aflate la varsta fertila.

Determinati-va valorile: testul rapid pentru depistarea carentei de fier 

Cu ajutorul testului rapid pentru confirmarea carentei de fier puteti afla in cateva minute daca neplacerile de care suferiti pot fi determinate de o carenta de fier si daca aveti nevoie de aport suplimentar de fier. In caz afirmativ, puteti discuta cu medicul dumneavoastra cum trebuie sa procedati in continuare.

Cat de sigur este testul Veroval®? 

Testul rapid pentru depistarea carentei de fier a fost creat pentru ca utilizatorii sa poata beneficia la domiciliu de precizia si siguranta tehnologiei moderne de diagnosticare. Principiul testului consta in confirmarea imunologica a prezentei in sange a proteinei feritina, care stocheaza fierul in celule. Un rezultat pozitiv inseamna ca feritina se afla in sange in concentratie mai mica de 20 ng/ml si ca exista o carenta de fier. Acuratetea dovedita prin studii de evaluare a performantelor depaseste 95 %..

Efectuarea testului este complicata? 

Nu: pe langa mainile bine spalate, aveti nevoie doar de un ceas si o masa neteda. Procedura de testare este explicata detaliat pe verso. Pentru determinarea si interpretarea corecta a rezultatului se impune citirea cu atentie a instructiunilor de utilizare. Toate detaliile trebuie sa fie intelese inainte de efectuarea testului.

Ce anume trebuie sa am in vedere? 

Avertizari si indicatii importante: 

• Testul este destinat exclusiv uzului extern. 

• Nu inghititi nicio componenta a testului. Evitati ca solutia de diluare a probei sa intre in contact cu ochii si pielea. 

• A nu se depozita testul la indemana copiilor. 

• A nu se expune testul la lumina solara directa sau la inghet. A nu se congela. Depozitati testul intr-un loc uscat, la temperaturi intre 10 °C si 27 °C. 

• Produsul poate fi utilizat numai pana la data de expirare inscriptionata pe ambalaj. 

• Daca instructiunile de utilizare nu sunt urmate corect pana in cele mai mici detalii, rezultatele testului pot fi denaturate. 

• Nu utilizati testul daca ambalajul este deteriorat. Nu folositi componente deteriorate ale testului. 

• Rezultatele fals negative* pot aparea in cazuri rare. 

• Toate componentele sunt destinate exclusiv folosirii pentru acest test. Nu reutilizati testul! 

• Testul trebuie efectuat imediat sau in decurs de o ora dupa deschiderea ambalajului din folie. 

• Vederea slaba, daltonismul sau iluminatul insuficient pot afecta evaluarea corecta a testului. 

• Toate componentele testului pot fi aruncate la gunoiul menajer.

Informatie importanta: Rezultatele pozitive ale testului pot avea si cauze complet inofensive – insa rezultatele negative nu inseamna intotdeauna ca pericolul a trecut complet. Diagnosticul definitiv trebuie stabilit de catre un medic. Pentru a putea recunoaste din timp riscurile noi, se recomanda repetarea periodica a testului de determinare a unei posibile carente de fier.