Secretele exfolierii corecte

17. 8. 2021 · 2 minute de citit

Asociem exfolierea cu o piele frumoasa, dar uneori facem greseli si rezultatul e ingrijorator. Parte din ingrijirea feminina este despre indepartarea celulelor moarte (sub forma de epiderma uscata, albicioasa uneori) pentru a lasa stratul imediat urmator sa respire si sa straluceasca.

Cat timp nu realizam aceasta actiune, pielea arata aspra, terna si parca lipsita de viata. Pe cat de necesar este insa ritualul exfolierii, pe atat de important este sa stim cand si cum sa-l facem. Iata asadar cateva reguli care nu trebuie sub nicio forma incalcate:

Frecventa cu care sa te exfoliezi este o data pe saptamana sau o data la doua saptamani, niciodata mai des. Daca abuzezi de acest gest, risti sa produci leziuni minuscule la nivelul epidermei, care strica aspectul pielii, pe de o parte, si distruge bariera naturala impotriva bacteriilor si ciupercilor, pe de alta. Daca abuzezi de exfoliere, risti sa produci leziuni minuscule la nivelul epidermei.

Diverse zone ale corpului necesita diverse niveluri de abraziune. Pentru ten, produsele de gomaj trebuie sa fie mai blande decat cele pentru corp. Particulele exfoliante sunt mai mici cand vine vorba de zona fetei si mai mari cand vine vorba de brate, picioare, abdomen sau fese. De aceea, foloseste intotdeauna produse diferite, in functie de aria de folosinta de pe corp. Pentru coate, monturi sau calcaie aspre exista, de asemenea, produse speciale, cu ingrediente si granule mai puternice.

Daca suferi de probleme cutanate – acnee, dermatita seboreica, fragilitate capilara data de cuperoza sau rozacee – este foarte important sa te consulti cu un dermatolog, pentru ca exfolierea clasica poate fi contraindicata. Doar un specialist iti poate da o solutie cosmetica care sa aduca beneficii pielii tale, indicandu-ti un produs potrivit. De asemenea, daca ai rani, leziuni sau ulceratii ale pielii, asteapta ca acestea sa se vindece complet inainte sa te exfoliezi. 