Produsele profesionale pentru păr sănătos

5. 11. 2021 · Consultantul Sensiblu in frumusete si sanatate · 9 minute de citit

Un păr strălucitor, moale, fără vârfuri despicate, este ceva ce ne dorim cu toții. Pentru a avea un astfel de păr este însă nevoie să ne asigurăm că este mai întâi de toate sănătos. Putem face acest lucru folosind produsele pentru îngrijirea părului potrivite, oferindu-i substanțele nutritive de care are nevoie și evitând pe cât posibil toți acei factori ce îl agresează, de la vopsea și uscător de păr până la apa din piscină sau soarele puternic.

Mai jos vei găsi informații utile cu privire la cele mai frecvente probleme ale părului, cauzele acestora, sfaturi pentru îngrijirea corectă a sa, precum și câteva sugestii de produse ce te vor ajuta să ai un păr frumos și sănătos.

Care sunt cele mai frecvent întâlnite probleme ale părului

 

 

Podoaba capilară poate schimba complet aspectul unei persoane și este considerată de multe ori un indicator al stării noastre de sănătate. Pentru a avea un păr frumos, sănătos și plin de volum trebuie să îi acordăm atenția pe care o merită.
Uneori însă, fie din cauze genetice, fie pentru că uităm să îi acordăm grija pe care o merită, pot să apară anumite probleme ale părului. Iată care sunt cele mai comune dintre acestea:

 • Păr uscat

Dacă părul tău este uscat, înseamnă că nu primește hidratarea de care are nevoie; în loc de părul strălucitor și plin de vitalitate pe care ți-l dorești, vei avea unul tern și lipsit de strălucire. În plus, se va rupe mai ușor, ceea ce nu este niciodată un lucru bun.

Există diverse cauze ce pot duce la apariția acestei probleme, de la factori de mediu precum expunerea prelungită și repetată la soare și vânt ori înotul în apă clorinată sau sărată, la îngrijirea incorectă. De asemenea, părul uscat poate reprezenta un semn al existenței unei probleme de sănătate; anorexia și hipotiroidismul sunt două exemple în acest sens.[4]

 • Vârfuri despicate

O altă problemă a părului des întâlnită o reprezintă vârfurile despicate. Folosirea excesivă a plăcii, ondulatorului, uscătorului de păr ori expunerea la condiții meteo extreme pot face ca vârfurile părului să devină uscate, fragile și să înceapă să se despice.

De multe ori, singura soluție la care se poate apela în astfel de cazuri este tăierea acestora.[6] Nu-ți face griji; poți să înlocuiești oricând centimetrii pierduți cu niște extensii de calitate.

 • Căderea părului

În general, pierdem între 50 și 100 de fire de păr în fiecare zi. Este un lucru normal, însă dacă numărul firelor care cad este mai mare decât cel al acelora ce cresc, înseamnă că te confrunți cu căderea părului.

Cauzele sunt multiple, de la factori genetici, la deficitul de vitamine, nașterea, aranjarea părului în anumite stiluri, chemoterapia, stresul, probleme hormonale etc. Important de reținut este că această problemă poate fi tratată de obicei, dacă se intervine la timp.[3]

 • Părul gras

Reprezintă o altă problemă cu care mulți dintre noi se confruntă, cauzată de un exces de sebum produs de glandele sebacee.
Din păcate, acest lucru ne poate face părul să arate murdar, lipsit de viață și strălucire și poate fi și mai greu de aranjat. De asemenea, poate lăsa celor din jur impresia unei persoane cu o igienă precară.[8]

 • Albirea prematură a părului

Acesta este o problemă ce afectează multe persoane și nu neapărat din cauza înaintării în vârstă. Deficitul de vitamine și fumatul, de exemplu, sunt menționate drept cauze ale albirii premature a părului. Acestora li se mai adaugă stresul, anumite probleme medicale, dar și moștenirea genetică.

Vestea bună este că acest proces poate fi oprit sau încetinit. [1]

 • Mătreața

O altă problemă a părului frecvent întâlnită este mătreața. Nu este o problemă serioasă sau contagioasă, mai degrabă una care ne poate să ne simțim prost. Poate fi destul de dificil de tratat, dar nu este un lucru imposibil de făcut cu produsele potrivite. [2]

De ce substanțe nutritive ai nevoie pentru un păr sănătos?

Pentru a avea un păr sănătos, frumos și puternic, trebuie să îi asiguri substanțele nutritive de care are nevoie. Iată câteva dintre acestea:

 • Acizi grași esențiali, în special Omega3;
 • Vitamina B6;
 • Vitamina B12;
 • Acid folic;
 • Proteine;
 • Fier;
 • Zinc;
 • Magneziu;
 • Biotină.[5]

Este o listă de care ar trebui să ții cont atunci când încerci să afli, de exemplu, ce vitamine sunt bune pentru părul uscat și aspru sau pentru cel care cade.

Cum să ai grijă de părul tău cu produsele potrivite

O declarație de dragoste pentru tine poate lua forma unei rutine special gândite pentru părul tău. Alege produsele potrivite tipului tău de scalp și a tipului tău de fir de păr, pentru ca rutina pe care o vei adopta să te ajute cu adevărat.

Așadar, dacă ai un scalp cu tendință de îngrășare, alege o gamă de produse care conține ingrediente care te pot ajuta să elimini excesul de sebum între spălări. Iar dacă scalpul tău este iritat, alege un șampon blând, care să curețe foarte bine, dar, în același timp, să calmeze iritația.

Indiferent de tipul tău de păr și problema cu care te confrunți, sunt anumiți pași pe care ar trebui să îi urmezi atunci când vine vorba de îngrijirea acestuia.

Primul pas al rutinei

Dacă observi că părul tău are tendința de cădere, Sensiblu îți pune la dispoziție o gamă largă de produse premium care acționează asupra acestei probleme, pentru ca tu să te bucuri de un păr sănătos.

Poți începe să-ți construiești rutina pentru părul cu tendință de cădere cu un șampon special formulat pentru acest fenomen. Îți recomandăm Șamponul fortifiant și revitalizant Anaphase+, de la Ducray. Este un produs potrivit pentru părul degradat, care are în focus îngrijirea părului subțiat și abordează direct problema căderii părului. Datorită formulei sale ce constă în nicotinat de tocoferol, un complex de vitamine și Ruscus, șamponul pregătește pielea capului pentru acțiunea acestor tratamente. În plus, îți oferă volum părului și vine în completarea altor produse de îngrijire contra căderii părului.

 

 

Este un șampon complementar tratamentului împotriva căderii părului. Acesta este recomandat alături de alte produse care susțin aceeași problemă. Fiind foarte bine tolerat, șamponul poate fi utilizat oricât de frecvent dorești. Folosindu-l în mod constant, vei observa că acesta stimulează creșterea părului.


Produse speciale pentru nevoi individuale

Și dacă tot vorbeam despre un tratament complementar care să susțină primul pas al rutinei, îți recomandăm Tratamentul cu fiole împotriva căderii părului, pentru femei, Dercos Aminexil Clinical 5, de la Vichy. O formulă exclusivă ce combină Aminexil, o moleculă de referință ce acționează împotriva căderii părului, cu eficacitate dovedită clinic, cu 5 ingrediente active, pentru o acțiune completă.

 

Cum funcționează acest tratament intensiv? De la rădăcină, ajută la ancorarea firului de păr în scalp. Iar acțiunea sa ajunge până la vârfuri, unde întărește și oferă rezistență fibrei capilare. În plus, datorită aplicatorului cu rol de masaj, stimulează microcirculația la nivelul scalpului și reduce dezechilibrele minore de la suprafață și crește rezistența acestuia. Iar în timp, în urma acestui tratament intensiv vei observa că părul tău este mai des și mai rezistent.

Suplimente sezoniere

 

 

Iar pentru a-i face părului tău o declarație de dragoste în adevăratul sens al cuvântului, poți apela la suplimente sezoniere, care îți susțin din interior sănătatea părului. Încearcă Revalid Hair Complex, de la Ewopharma, suplimentul alimentar ce conține un complex de vitamine (B1,B5) și minerale (Zinc, Cupru), aminoacizi și extracte din plante cu acțiune sinergică. Formula îmbunătățită cu biotină contribuie la menținerea sănatății parului, iar vitamina D3 participă la procesul de diviziune celulară. În plus, cuprul contribuie la pigmentarea normală a părului, iar zincul contribuie la menținerea sănătății atât a părului, cât și a unghiilor.

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a părului

 

Am pregătit și câteva sfaturi ce te vor ajuta să ai părul pe care ți-l dorești:

 • Nu clăti părul cu apă fierbinte;
 • Evită uscătoarele de par foarte puternice și tratamentele chimice;
 • Alege produsele potrivite pentru tipul tău de păr; balsamul și șamponul potrivite își pot face părul sănătos;
 • Spală-ți părul doar atunci când acest lucru este necesar (părul gras va avea nevoie să fie spălat mai des decât cel uscat);
 • Învață să te speli corect pe cap; folosește șamponul în principal pe scalp, iar balsamul pe lungimea părului și la vârfuri, nu la rădăcina acestuia.[7]

Cu puțină grijă, părul tău va străluci de sănătate și frumusețe. Indiferent de problema cu care te confrunți, există probabil o soluție. Important este să acționezi la timp și să folosești produsele potrivite pentru tipul tău de păr.


Bibliografie:

 1. Barhum, Lana. “What You Should Know about White Hair.” Medicalnewstoday.com, Medical News Today, 10 Jan. 2020, www.medicalnewstoday.com/articles/320288#causes-of-white-hair. Accessed 2 Feb. 2022.
 2. “Dandruff - Symptoms and Causes.” Mayo Clinic, 2021, www.mayoclinic.org/diseases-conditions/dandruff/symptoms-causes/syc-20353850. Accessed 2 Feb. 2022.
 3. “Hair Loss in Women: Causes, Treatment & Prevention.” Cleveland Clinic, 2021, my.clevelandclinic.org/health/diseases/16921-hair-loss-in-women. Accessed 2 Feb. 2022.
 4. Higuera, Valencia. “Why Do I Have Dry Hair?” Healthline, Healthline Media, Aug. 2019, www.healthline.com/health/dry-hair#causes. Accessed 2 Feb. 2022.
 5. WebMD. “Diet and Healthy Hair.” WebMD, WebMD, 16 Dec. 2003, www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/eat-right-healthy-hair. Accessed 2 Feb. 2022.
 6. McDermott, Annette. “How to Conceal or Get Rid of Split Ends.” Healthline, Healthline Media, 20 Dec. 2016, www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-split-ends. Accessed 2 Feb. 2022.
 7. “Tips for Healthy Hair.” Aad.org, 2022, www.aad.org/public/everyday-care/hair-scalp-care/hair/healthy-hair-tips. Accessed 2 Feb. 2022.
 8. Watson, Stephanie. “Hair Problems.” WebMD, WebMD, 7 Jan. 2010, www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/hair-problems. Accessed 2 Feb. 2022.