Probioticele și pielea stresată

17. 8. 2021 · 2 minute de citit

Probioticele și pielea stresată

Problemele legate de pielea stresată pot veni din interior, fiind cauzate de stresul nostru psihologic, dar nu numai. Pielea se confruntă cu multiple surse de stres, cum ar fi poluarea, dieta dezechilibrată sau lipsa somnului ... creându-se astfel un cerc vicios.

Consecințele directe sunt afectarea funcției de barieră a pielii, tenul devine tern, își pierde culoarea sa naturală și luminozitatea, iar regenerarea pielii încetinește și imunitatea sa slăbește. Iar noi simțim aceste schimbări. Pielea devine fără apărare împotriva stresului.

Expozomul reprezintă toți factorii de stres, atât cei interni, cum ar fi variațiile hormonale, cât și cei externi, cum ar fi poluarea, radiațiile UV, dieta, stresul, variațiile de temperatură, de umiditate și mulți alți factori. Toți aceștia afectează funcțiile biologice ale pielii, iar impactul lor cumulativ necesită o expertiză vastă.

În 2018, Vichy a creat o nouă gamă de îngrijire a pielii, primul pas în orice rutină, pentru a întări bariera de protecție a pielii împotriva agresiunilor la care este expusă.

S-a născut astfel gama Mineral 89, cu primul produs Gelul-booster. Formula sa minimalistă cu 11 ingrediente înglobează o concentrație de 89% Apă Vulcanică Vichy, ingredient propriu al Laboratoarelor Vichy. Hipoalergenic, fără parfum și fără alcool, această formulă a obținut aprobarea medicilor dermatologi și a milioanelor de femei din întreaga lume.

Pentru a completa rutina, Vichy a introdus Mineral 89 Eyes, Gel pentru conturul ochilor ce fortifiază funcția de barieră naturală a pielii din zona ochilor, netezește liniile fine cu o hidratare de 24 de ore și reduce apariția cearcănelor pentru o privire fară semne de oboseală, prin formula sa cu Apă Vulcanică Vichy, Acid Hialuronic și Cafeină.

Anul acesta, Laboratoarele Vichy au împins conceptul de Mineral 89 mai departe, pentru a răspunde celor mai exigente nevoi ale pielii stresate.

Astfel, a apărut Mineral 89 Probioitic Fractions, Serum Regenerator și Reparator. O formulă nouă, ce combină proprietățile Apei Vulcanice Vichy cu Fracțiile Probiotice și Niacinamida pentru a reda aspectul sănătos al pielii. Hipoalergenic, formulat fără parfum și fără alcool, redă luminozitatea și elasticitatea pielii, reducând liniile fine și având un efect benefic asupra sistemului de apărare al pielii.