Masajul bebelusului: beneficii pentru organism si tehnici de masaj

18. 8. 2021 · 2 minute de citit

Beneficiile masajului celor mici

Masajul la bebelusi stimuleaza circulatia sanguina, imbunatateste respiratia, ii relaxeaza si le indeparteaza agitatia. Poate fi benefic in cazul durerilor provocate de colici si reduce problemele de digestie, intareste sistemul imunitar al micu]ului prin punerea in circulatie a limfei. in plus, bebelusii care primesc masaj in mod regulat sunt mai prietenosi si mai apro piati.

Pregatirea masajului bebelusilor

Masajul se face inainte sau dupa baie. Se foloseste un ulei special de masaj, fara conservanti, coloranti, parfum etc. Se poate prepara in casa un ulei de masaj din ulei de masline fiert la aburi peste care adaugam un flacon de vitamina A. Se poate folosi si uleiul de migdale sau uleiul de seminte de struguri. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate.

Tehnici de masaj la bebelusi

Masajul incepe de la piciorute spre corp. Talpile vor fi stimulate in special in interiorul lor, pentru prevenirea instalarii platfusului. Se continua cu masajul usor al piciorului, dinspre glezna, spre coapse. Gambele vor fi masate de la exterior spre interior. Se intind si se flexeaza usor picioarele. Mainile se maseaza incepand cu fiecare degetel, apoi cu miscari blande, de jos in sus, pana la axile. Umerii se maseaza si ei cu miscari circulare. Se asaza apoi bebelusul pe burtica si se maseaza spatele, de jos in sus, dinspre interior, spre exterior, spre umeri. Nu se exercita nicio presiune asupra coloanei vertebrale. intoarce apoi bebelusul pe spate si maseaza-i abdomenul cu miscari blande, circulare, in sensul acelor de ceasornic. Masajul pieptului se realizeaza plasandu-ti ambele palme pe piept, apoi incercand sa trasezi cu ambele maini o inima imaginara, de jos in sus. Poti sa-i faci celui mic si un masaj facial. incepe cu fruntea, executand miscari usoare, dinspre baza nasului spre tample. Porneste apoi de jos, dinspre barbie, spre urechi.