Ce este colagenul si cum sa ajutam stimularea productiei acestuia?

17. 8. 2021 · Consultantul Sensiblu in frumusete si sanatate · 6 minute de citit

 

Dăruiește-i pielii tale un tratament special cu produse care conțin colagen, pentru a te bucura de beneficiile acestui adeziv natural al corpului. Proteina este prezentă în organism sub mai multe forme, iar fiecare are roluri diferite, de la menținerea elasticității țesuturilor, la buna funcționare a articulațiilor. 

Iată tot ce ar trebui să știi despre colagen și beneficiile sale. Descoperă și câteva sfaturi despre ce produse poți folosi pentru a întârzia apariția ridurilor atunci când nivelul de colagen din organism începe să scadă, astfel încât să îți păstrezi pielea tânără cât mai mult timp. Am pregătit și recomandări care să te ajute să îți menții și flexibilitatea articulațiilor.

Ce este colagenul

Colagenul este o proteină dură și fibroasă care se găsește în toate țesuturile conjunctive, dar nu numai. Acesta joacă un important rol structural și se găsește în mod special în piele, articulații, tendoane, cartilaje sau oase. Așadar, această proteină este responsabilă pentru aspectul proaspăt al pielii.

După vârsta de 25-30 de ani, tenul necesită o rutină mai atentă de îngrijire, deoarece producția de colagen din organism începe să scadă. Din fericire, poți încerca să suplinești această pierdere atât prin alimentație, cât și prin utilizarea de produse cosmetice sau suplimente bogate în această substanță atât de benefică.

Așadar, odată cu înaintarea în vârstă, ajungi să te confrunți cu un deficit care duce la pierderea elasticității tenului, care determină apariția mult-temutelor riduri, dar și la degradarea tendoanelor, cartilajelor, oaselor și mușchilor. Îți prezentăm în acest articol cum poți compensa acest proces natural al organismului.

Tipuri de colagen

Există 28 de tipuri de colagen, iar fiecare are o compoziție diferită. Totuși, cele mai comune sunt tipurile I, II, III și IV. Colagenul de tip I și III pot fi găsite în piele, așadar putem spune că acestea îi asigură fermitatea și elasticitatea. 

Tipul I este cel mai flexibil și îl găsim în tendoane, oase și vase de sânge. Colagenul de tip II este recunoscut pentru suportul oferit articulațiilor, datorită prezenței sale în cartilaje. În cele din urmă, tipul IV se regăsește în țesuturile membranoase.

Beneficiile colagenului

Colagenul și beneficiile sale sunt intens discutate când vine vorba de fermitatea pielii sau sănătatea articulațiilor. Descoperă care sunt principalele sale roluri în organism și cum este de ajutor această proteină.

Menține elasticitatea și fermitatea pielii

Îngrijește mereu tenul tău cu delicatețe și iubire, în special pe măsură ce înaintezi în vârstă, deoarece producția de colagen scade și pot apărea ridurile, precum și efectul de piele îmbătrânită.


Folosește produse de înaltă calitate, astfel încât să menții pielea sănătoasă, viguroasă și elastică. De asemenea, principalul beneficiu al cremelor și serurilor care conțin colagen este efectul asupra tenului: acesta devine mult mai ferm și mai hidratat.  

Contribuie la sănătatea articulațiilor

Meriți să te simți mereu tânără și plină de vitalitate, așa că poți combate cu succes durerile articulare cu ajutorul colagenului. Alege produse care conțin acest adeziv natural, pentru a te putea bucura de activitățile tale preferate la orice vârstă, fără a simți rigiditatea ligamentelor, tendoanelor sau articulațiilor. Un alt beneficiul al acestei proteine este contribuția pentru refacerea cartilajelor.

Ajută la sănătatea vaselor de sânge

Colagenul este, într-adevăr, o proteină-minune, datorită proprietăților sale de a asigura elasticitatea diferitelor țesuturi. Fiind prezent și în vasele de sânge, acesta  contribuie la menținerea unui sistem circulator mai sănătos.

Contribuie la vindecarea rănilor

Lista continuă cu un alt beneficiu clar al colagenului asupra țesuturilor. Atunci când avem de-a face cu răni, colagenul lucrează intens la repararea acestora și stimulează cicatrizarea. Astfel, redă aspectul plăcut al pielii.

Oferă rezistență părului și unghiilor

Unul dintre secretele pentru păr și unghii mai frumoase și rezistente este, desigur, colagenul. De aceea, numeroși specialiști recomandă utilizarea de suplimente pe bază de colagen, pentru o mai bună îngrijire a unghiilor și a podoabei capilare. 

Ajută la refacerea mușchilor

Colagenul este un aliat de nădejde și în urma efortului fizic intens. Așadar, dacă ești o persoană activă și îți place să faci sport, este important să știi că această proteină joacă un rol important în recuperarea țesutului muscular.

Tips pentru o piele frumoasă și un corp sănătos

Acordă tenului tău o îngrijire specială, pentru a întârzia apariția primelor riduri sau a minimiza efectele vizibile ale pierderii de colagen, astfel încât să îți păstrezi încrederea în sine. 


După vârsta de 25 de ani, poți începe să folosești creme și seruri prin care să suplimentezi cantitatea de colagen din piele. Iată recomandările noastre:

Pentru un ten cu aspect tânăr, aplică acest produs cu ingrediente naturale dimineața și seara, pe pielea curată și uscată. Experimentează eficacitatea cremei asupra ridurilor, lipsei tonifierii și petelor pigmentare.

Produsul, cu o textură plăcută și proaspătă, favorizează menținerea unui nivel crescut de colagen. Biopeptidele extrase din mazăre verde, împreună cu celelalte ingrediente, contribuie la reducerea ridurilor fine și oferă catifelare, precum și elasticitate pielii.

Continuă rutina de îngrijire cu o cremă de noapte, din ingrediente de origine naturală, ideală pentru combaterea semnelor deranjante ale îmbătrânirii tenului. Aceasta facilitează redarea elasticității pielii.

Pentru un efect intens și rapid, folosește aceste fiole, potrivite pentru pielea deshidratată, cu linii fine. Produsul are rolul de a hidrata tenul și de a umple ridurile din interior, pentru a-i îmbunătăți elasticitatea și fermitatea.
De asemenea, nu neglija semnele pierderii de colagen la nivelul unghiilor, al părului și al articulațiilor. Îngrijește cu multă atenție și afecțiune fiecare parte a corpului și încearcă suplimentele alimentare pe bază de colagen:

Aceste capsule mențin sănătatea osteoarticulară, prin administrarea zilnică a unei doze eficiente de colagen, similar celui care se găsește în mod natural în articulații. Produsul include și alte ingrediente benefice pentru organism, cum ar fi Vitamina D3 și extracte din salcie albă și curcuma.  

Acest complex conține biotină, care ajută atât la menținerea sănătății pielii, cât și a părului. Mai mult, protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Împreună cu alte componente, capsulele contribuie la hidratarea și fermitatea pielii. 

Demonstrează-ți iubirea pentru corpul tău prin îngrijirea atentă pe care i-o acorzi zilnic. Profită de beneficiile colagenului, care este esențial pentru o piele mai frumoasă și mai fermă, cu aspect tânăr. 

Nu uita că această proteină ajută și la păstrarea unui echilibru în întregul organism, deoarece protejează elasticitatea țesuturilor conjunctive ale majorității organelor. Păstrează un stil de viață echilibrat și include în rutina de îngrijire produse pe bază de colagen.