Află totul despre produsele Coreene

21. 10. 2021 · Consultantul Sensiblu in frumusete si sanatate · 5 minute de citit

 

La noua farmacie Sensiblu, sănătatea întâlnește frumusețea. Iar acest lucru se aplică și produselor din noul portofoliu de branduri coreene pe care le găsești atât în locații, cât și în farmacia online.
Hai să descoperim împreună care sunt principiile după care sunt formulate aceste produse și dacă noi, europenii le putem folosi.

Care este diferența dintre cosmetica europeană și cea coreeană?

Cosmeticele coreene, adesea spus K-beauty, îmbrățișează mult ideea de produse cu ingrediente naturale, formule minimaliste, produse la îndemână și ușor de introdus în rutina de skincare. Formulele sunt realizate urmând rețete din vechea medicină orientală, coreenii fiind devotați istoriei și tradițiilor.

Dacă vesticii iubesc formule realizate cu tehnologii și biotehnologii sau sisteme de livrare prin încapsulare, când vorbim de produsele coreene observăm că îndrăgesc ingredientele de origine botanică, celulele stem extrase din surse vegetale, secreție de melc, venin de albină și apă din Insula Jeju.

Abordarea coreeană își are rădăcinile în simplitate, transparență și ingrediente ușor de identificat, toate acestea reușind să atragă mai ușor iubitorii de cosmetice, în special pe cei care sunt la început de drum și nu sunt experimentați, alungând astfel reținerile care vin de obicei în contact cu formulele tehnologizate sau complexe.

Se potrivesc produsele coreene pentru tenul european?

Majoritatea brand-urilor coreene s-au adaptat și au urmărit valul de popularitate pe care îl are conceptul k-beauty în lume, astfel că, încă de la procesul de gândire și formulare a produselor, brandurile nu s-au concentrat pe o anumită tipologie de oameni. Produsele coreene sunt menite să ofere soluții și să ajute iubitorii de skincare și beauty din întreaga lume.

Formulele vizează condiții sau imperfecțiuni ale pielii, așadar, sunt generalizate și create pentru a putea fi ușor de integrat și folosit de oricine, indiferent de sex, vârstă sau zona geografică.

Acneea, deshidratarea sau îmbătrânirea prematură sunt probleme cu care se confruntă oamenii din toate colțurile lumii, acestea manifestându-se asemănător. Bineînțeles, se iau în considerare factori precum clima, poziționare geografică și mod de viață, pentru ca aceste produsele să reușească să se adapteze la toate tipurile de piele și la nevoile reale ale acestora.

Hai să descoperim în profunzime câteva dintre brandurile coreene pe care le găsești chiar acum în noua farmacie Sensiblu:

Benton

Este un brand inspirat și numit după filmul: Cazul Curios al lui Benjamin Button, în care Benjamin Button devine din ce în ce mai tânăr odată cu trecerea timpului. În mod similar, Benton dorește să reîntinerească pielea consumatoarelor cu ingrediente sănătoase și formulate cu grijă, cu efecte pe termen lung. Principiul brandului este să realizeze produse de înaltă calitate, la prețuri rezonabile și să excludă fundamental ingredientele controversate.

Au o abordare eco-friendly, ințiind mișcarea Earth Pact. Ambalajele conțin hârtie ecologică, făcută din trestie de zahăr și nu este prelucrată chimic, astfel încât să se descompună în mod natural în sol, iar cerneala cu care sunt scrise informațiile pe ambalaje este pe bază de soia.

Din momentul lansării și până în prezent, focusul brandului a fost pe realizarea de produse care să satisfacă nevoile consumatorilor în detrimentul trendurilor, reclamelor scumpe și al ambalajelor glamour.

 

 

Gama Snail Bee


O gamă multi-tasking, cu spectru larg de acțiune, ce are la bază secreție filtrată de melc și venin de albină. Formulele gamei oferă hidratare, regenerare, uniformizare și îmbunătățesc aspectul general al tenului. Secreția de melc filtrată are proprietăți hidratante, reface nivelul umidității din piele, uniformizează și stimulează producția de colagen. 


Celălalt ingredient-vedetă al gamei, veninul de albină, deși nu este la fel de des întâlnit în produsele cosmetice, are acțiune multiplă, câteva dintre befeciile acestuia fiind efectele antiinflamatoare și antibacteriene: previne apariția coșurilor prin eliminarea bacteriei cauzatoare, estompează ridurile și stimulează producția de colagen. 
Proprietățile celor două ingrediente și integrarea lor în formule diversificate, face ca gama Snail Bee să se adapteze tuturor tipurilor de ten, reușind să găsească răspunsuri la majoritatea nevoilor cu care se confruntă pielea.

 

 

COSRX

Este un brand de îngrijire care te ajută să găsești soluții în funcție de starea pielii. Filosofia acestora este "Clientul înainte de toate", iar orientarea a fost mereu spre ingrediente, în detrimentul marketingului.
A fost lansat în 2013, în urma unui research început încă din 2002 în Coreea de Sud. În acest timp au colectat toate datele și feedback-ul clienților în ceea ce privește problemele lor legate de piele. Pe baza acestor răspunsuri au reușit să lanseze produse care să se identifice cât mai mult cu nevoile reale. Perspectiva brandului despre frumusețe a fost întotdeauna în strânsă legatăură cu stilul de viață al clienților.

 

 

Gama Hydrium

Vitamina B5, cunoscută și sub numele de Panthenol, este ingredientul cheie al liniei Hydrium. B5 are efect hidratant, antiinflamator și regenerant, fiind sigur de utilizat de toate tipurile de piele. Formulele gamei sunt minimaliste și este concepută pentru a oferi hidratare și suport barierei pielii. Produsele se integrează ușor în rutinele de îngrijire, oferind în același timp multiple beneficii: hidratare, calmarea tenului, întărirea barierei naturale de protecție, reținerea umidității și regenerare.

Ariul


Ariul este un brand coreean de îngrijire a pielii recunoscut la nivel mondial, care a lansat în 2021 cel mai bine vândut produs: Ariul 7 Days Mask. Câștigător al premiului Brandul anului 2020 și 2021, Ariul folosește puterea ingredientelor naturale, care oferă ameliorarea afecțiunilor pielii cauzate de poluare.


Ariul este un brand cruelty-free. Produsele lor sunt formulate fără parabeni, surfactanți pe bază de sulfat, uleiuri minerale și parfum sau coloranți artificiali. Ariul își concentrează toată știința pentru a crea produse pentru îngrijirea pielii care funcționează pentru toate tipurile de ten, cu probleme de la acnee, ten uscat, până la produse cu rol de anti-îmbătrânire. Explorează în permanență beneficiile ingredientelor care sunt bune pentru interior, și le aplică extern, pentru un ten sănătos și strălucitor.

 

 

 La noua farmacie Sensiblu, ai la dispoziție o gamă variată de produse pentru îngrijirea sănătății și a frumuseții. Alege ce ți se potrivește și nu uita să-i faci zilnic declarații de dragoste corpului tău cu o rutină special creată pentru nevoile sale.