Acidul hialuronic: ce este, riscuri, zone pe care le putem trata

17. 8. 2021 · 2 minute de citit

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o proteina sintetizata in organismul uman pana la varsta de 25 ani dupa care depozitele se consuma si imbatranirea cutanata devine vizibila. Acidul hialuronic este prezent in mod natural in toate organismele vii si este o componenta universala a spatiilor dintre celulele tesuturilor. 

El are capacitatea de a atrage de 1000 de ori greutatea sa in apa, se regaseste sub forma de gel si are structura vasco-elastica. Reface volumul pierdut in urma variatiilor in greutate, inaintarii in varsta, modificarilor hormonale, oboselii cronice, fumatului si expunerilor repetate la soare. Acidul hialuronic reprezinta o metoda folosita frecvent pentru intinerirea si rejuvenarea faciala, a decolteului si a manilor, ideala pentru corectia micilor asimetrii faciale si riduri si pielea deteriorata de soare. 

Ce riscuri prezinta acidul hialuronic? 

Acidul hialuronic de buna calitate este lipsit de potential alergic, are o vascozitate adaptata tipului de corectie. Injectarea se face cu ajutorul acelor sau canulelor fine care nu lezeaza vase, nervi, nu produc vanatai. Injectarea nu e dureroasa deoarece local se aplica o crema anestezica. in cazuri foarte rare pot aparea vanataile punctiforme care dispar la doua-trei zile dupa injectare. Uneori se produce o umflare usoara a zonei injectate care poate persista pana la 12-24 ore. Are efecte imediate, dar si pe termen lung. Sta la baza hidratarii tenului, are efect de lifting prin stimularea sintezei fibrelor de colagen si elastina, confera luminozitate tenului. Se resoarbe treptat si uniform in tesuturi. Dupa resorbtie tesutul revine la forma initiala..

Acidul hialuronic nu este necesar in permanenta

Zonele tratate cu acid hialuronic pot fi: corectia cearcanelor, augmentarea pometilor, augmentarea buzelor, a santurilor nasolabiale, corectia ridurilor fine din jurul gurii, corectia lobului urechii, tratamente de reintinerire a mainilor. Revolumizarea faciala cu acid hialuronic pur este o metoda sigura si eficienta pentru a obtine volum, dar si lifting facial imediat. Rezultatele persista intre sase luni si noua luni. Procedurile de injectare cu acid hialuronic pot fi aplicate de la varsa de 20-25 de ani. Este recomandat ca procedurile sa se faca exclusiv la medicul dermatolog sau chirurg plastician.

 

Dr. Cristina Tibirna 

Medic specialist dermato-venerolog 

Clinica Anima Promenada 

Programari: 021/9838. 

anima.promenada@clinica-anima.ro 

www.clinica-anima.ro