10 pasi pentru o detoxifiere corecta

18. 8. 2021 · 2 minute de citit
Detoxifiere corecta

Cum afara se simte adiere de primavara, este momentul ca si noi, doamnele, sa ne pregatim. Sa ne curatam. La corp si la suflet. Mai exact: sa purcedem la o detoxifiere in profunzime. Cum facem asta in mod corect? Ei bine, iata detalii de la medicii specialisti de la Danubius Health Spa Resort Sovata.

Ce presupune detoxifierea?

Detoxifierea presupune activarea eliminarilor, a circulatiei, ceea ce va conduce la reglarea sistemului nervos, la relaxarea muschilor, a vaselor de sange. Pasul urmator? Reglarea sistemului hormonal. Dupa ce finalizezi un proces amplu de detoxifere, vei vedea ca te vei alege cu un nivel crescut al endorfinelor in corp. „Corpul nostru este intr-o stare de continua detoxifiere atata timp cat ficatul, rinichii si colonul functioneaza.

In functie de alimentatie si de nivelul de miscare, cantitatea de toxine care ramane restanta va fi diferita.” explica medicul balneolog, Suzana Pretorian. Primavara este momentul ideal in care sa alegi sa faci o detoxifere. Uite cum sa te apuci de treaba:

10 pasi catre o detoxifiere corecta

1. Inceputul trebuie sa fie lin, asa ca incepe procesul de curatare cu organele cele mai putin afectate (lasa organele cele mai afectate la sfarsit).

2. Colonul si detoxifierea lui reprezinta baza oricarui program de detoxifiere.

3. Urmeaza detoxifierea limfatica si a rinichilor.

4. Pasul urmator? Curatarea ficatului. Hidratarea intensa si sportul moderat sunt obligatorii.        

5. Hidratarea intensa si sportul moderat sunt obligatorii.         

6. Odihna, somnul, alimentele curate si nutritive sunt de baza pentru organismele obosite, care nu au destula energie pentru o detoxifiere adecvata.

7. Ia aminte: te poti confrunta cu raceli, cefalee, diaree, dureri articulare, eruptii cutanate.

8. Mananca multe legume si fructe crude, salate de tot felul.

9. Incepe dimineata cu sucuri de legume si cu apa cu lamaie. Hidrateaza-te pe tot parcursul zilei.

10. Nu uita de detoxifierea psihica care consta in reducerea factorilor de stres pe cat posibil, plus relaxare si odihna cat cuprinde. Plimbarile in natura sunt miraculoase.