FENISTIL GEL 0,1% TUB*30GR

Cod produs: 1054558

FENISTIL GEL

Prurit în dermatoze, urticarie, întepaturi de inspecte, arsuri solare, arsuri superficiale usoare.

Dimetinden maleat, un derivat fenindenic, este un antagonist al receptorilor H1. În consecinta, el reduce hiper-permeabilitatea capilara ulterioara reactiilor de hipersensibilizare imediata. Fenistil gel este eficient în toate formele de prurit, cu exceptia celui colestatic si combate iritarea cutanata. Excipientul, un gel apos inodor si incolor, potenteaza proprietatile principiului activ si asigura o buna penetrabilitate cutanata

Compozitie si Mod de prezentare Principiu activ: Dimetinden maleat 0,1 g. Tub 30 gr Contraindicatii Hipersensibilitate la unul din componenti.

Reactii Adverse Rar, semne de iritatie locala usoara tranzitorie, precum piele uscata sau senzatie de arsura. Foarte rar apar reactii de hipersensibilizare. Se evita expunerea prelungita la soare a zonelor tratate. La sugari si copii mici, se evita folosirea Fenistilului gel pe suprafete întinse sau pe leziuni si inflamatii cutanate.

Sarcina si alaptare: Studiile efectuate pe animale nu au demonstrat nici un risc fetal, însa nu exista date umane. Oricum, se evita aplicarea de Fenistil gel în primele trei luni de sarcina. Fenistilul gel se recomanda a nu se aplica pe suprafete întinse si nici pe leziuni sau inflamatii cutanate. Precautii similare se iau si în perioada de alaptare (desi studiile au demonstrat existenta unei cantitati nesemnificative în laptele matern dupa aplicatiile locale), când se interzice aplicarea Fenistil-ului gel pe mameloane. Administrare Dozare uzuala: 2-4 aplicatii zilnice.

 Administrare în cazuri speciale: Pentru prurit sever sau leziuni extinse, tratamentul local cu Fenistil gel se asociaza terapiei sistemice cu Fenistil picaturi.