CLARITINE 10MG CT*10CPR NEW

Cod produs: 5335232

Substanta activa este loratadina. Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, stearat de magneziu.

Indicatii:


Claritine apartine unei clase de produse medicamentoase cunoscute ca antihistaminice. Antihistaminicele ajuta la reducerea simptomelor alergiei impiedicand efectele unei substante numita histamina, care este produsa in corpul nostru.
Claritine amelioreaza simptomatologia asociata rinitelor alergice (de exemplu: febra fanului), cum ar fi stranutul, hipersecretia sau pruritul nazal, usturimile sau pruritul ocular.
Claritine poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (pruritul, roseata, precum si numarul si dimensiunile elementelor cutanate eruptive).
Ameliorarea acestor simptome se mentine pe intreaga perioada a zilei si va ajuta sa va reluati activitatile zilnice obisnuite si sa dormiti in mod normal.

Contraindicatii:


Nu utilizati Claritine daca sunteti alergic (hipersensibil) la loratadina sau la oricare dintre celelalte componente ale Claritine.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Claritine poate determina reactii adverse, in cazul aparitiei oricarei reactii la Claritine care se prelungeste, este suparatoare sau pe care o considerati severa, luati legatura cu un medic sau un farmacist.
Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la copiii cu varste intre 2 si 12 ani sunt durerile de cap, nervozitatea si oboseala. Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la adulti si adolescenti constau in somnolenta, dureri de cap, cresterea apetitului si tulburari ale somnului.
Pe perioada de introducere pe piata a produsului Claritine foarte rar au fost raportate cazuri de reactii alergice severe, somnolenta, palpitatii, greata (stare de rau), uscaciune a gurii, indigestie, probleme hepatice, pierderea parului, eruptii cutanate sau oboseala.
Daca observati aparitia oricarui efect nedorit care nu este mentionat in acest prospect, va rugam sa anuntati medicul dumneavoastra sau farmacistul.